Komentara: 3
Pregleda: 2501

Potpisana povelja o energetskoj efikasnosti

13.11.2012. u 15:59h
Izvor: RTV Yueco
Potpisana povelja o energetskoj efikasnosti

U Subotici je održan forum “Energetski svesni i efikasni“ koji u okviru projekta “Podizanje svesti o energetskoj efikasnosti donosilaca odluka na lokalnom nivou u Srbiji“ organizuje Stalna konferencija gradova i opština uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija i Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole.

Potpisana je i Povelja o energetskoj efikasnosti, kojim su predstavnici opština pokazali spremnost da daju doprinos boljoj i održivoj energetskoj budućnosti.

Subotica je jedan od retkih gradova koji poklanja pažnju zaštiti životne sredine. Lokalna samouprava je već počela sa realizacijom nekoliko projekata, poput da Subotička toplana koristi obnovljive izvore energije.U toku je izrada Lokalnog plana za razvoj grada, u okviru koga bi kruna bila energetska efikasnost.

Potpisivanjem povelje lokalne samouprave će da nastave saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština na ovom polju.Cilj je da se preduzmu mere kako bi se smanjilo korišćenje energije.

Do kraja godine biće održana još dva regionalna okupljanja i to u Nišu i Beogradu, a u planu je da povelju potpišu svi gradovi i opštine u Srbiji, čime će iskazati posvećenost načelima racionalnog gazdovanja energijom. Ovi regionalni skupovi imaju za cilj promovisanje koncepta racionalnog i efikasnog gazdovanja energijom na lokalnom nivou, odnosno podizanja svesti o energetskoj efikasnosti donosilaca odluka u jedinicama lokalne samouprave.

Izvor: RTV Yueco
Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti Stalna konferencija gradova i opština o energetskoj efikasnosti
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2501
Povezane teme

unapređenje energetske efikasnosti

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.