• Pregleda: 3883

Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i kineskog grada Šaosinga

U Plavoj sali Gradske kuće danas je potpisan Sporazum o saradnji Grada Subotice i Grada Šaosinga.
Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i kineskog grada Šaosinga

Sporazum, kome je prethodio Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene između grada Subotice i Šaosinga iz 2014. godine, potpisali su gradonačelnik Bogdan Laban i Hu Minguang, zamenik gradonačelnika Šaosinga.

- Saradnja naša dva grada podrazumeva ne samo ekonomske, trgovinske i privredne veze, nego i ono što nas spaja i u kulturi i turizmu. Republika Srbija i Republika Kina imaju dugogodišnju privrednu saradnju, zasnovanu prvenstveno na prijateljskim i jakim vezama – istakao je gradonačelnik Bogadn Laban. - Zahvaljujemo se jednoj tako velikoj državi kao što je Kina na svemu što radi za Srbiju, velike kineske komapnije su prisutne u našoj zemlji i u svim jačim infrastrukturnim projektima, a jedan od najznačajnijih je Železara u Smederevu. Nadamo se da će i naša dva grada takođe imati uslove da zajednički rade na nekim projketima.

Delegacija iz petomilionskog grada Šaosinga upoznala se sa svim privrednim i turističkim potencijalima koje nudi naš grad. Dobra preporuka stigla je i od Volong grupe, vlasnika preduzeća „ATB Sever“, koja takođe dolazi iz Šaosinga.

- Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose, bilo da je reč o ekonomskim ili društvenim odnosima. Nadamo se da će uskoro doći i do konkretne realiazcije saradnje naša dva grada u mnogim oblastima i da će to biti na obostranu dobrobit – rekao je  Hu Minguang.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Uvek u pravu Odgovori
Ovaj na slici levo može kineskom gradu Šaosingu dati dve tezge na buvljaku i to je maksimum sa naše strane.
Овца за шишање Odgovori
Све се сервира као безмозговићима! Иду избори, кад ће сарадња са домороцима Амазона око врачања за бољитак србије, јер само то може да нам помогне под влашћу Диктатора!
Fica
Прошле године кад је Дарабош ишао у Кину није била кампања. Али то изгледа није битно. Битно је да си ти сам себи довољан.
Majk Odgovori
Rusi i Kinezi su naša braća! DObrodošli
Ehhhh
A ne, nisu, pobrkao si nešto :)
kojot Odgovori
Суботичани никада ничим нису задовољни... Чудан неки народ!!!
Mimko Odgovori
Za mali grad Suboticu, velika i znacajna saradnja
Dusan Odgovori
Šta li će da prave? Ako budu zidali Kinezi fabiku, očekujem otvaranje za oko 72h :)))
bora Odgovori
Možda će se naš gradonačelnik setiti da nauči neki strani jezik a ne samo da se smeje na stranim jezicima,i možda to baš bude kineski mandarinski jako se lako uči baš kao i doktorat iz ekonomije......
Aco Odgovori
Svaka kineska investicija u Suboticu bi bila kapitalna za ovaj grad.
Cutura Odgovori
Gle kako sad odjednom sevaju sporazumi jedan za drugim, i to BAS sada, BAS kad su izbori, kakva slucajnost....ili nije...
Fica
Ово је узвраћена посета. Био Дарабош у Кини. И какве везе ово има са председничким изборима? Осим у твојој уобразиљи...
Tezgaros Odgovori
Za novi put svile koji se gradi ka Evropi i kineske investicije svi se utrkuju.Drzava koja ima visak kapitala i koja pored ekonimske nudi i siguran oslonac u medjunarodnoj politici je pozeljan partner i blizak prijatelj.Srbija moze da bude prezadovoljna odnosom Kine prema njoj.
moja tezga Odgovori
Idite na buvljak pa ćete videti šta su nam dobro doneli kinezi. Bofla robu.
Milce Odgovori
Ne daj Boze da radimo za njih, za njihove fabrike, njihov narod radi za saku pirinca, za sta ce mo li mi?
Ристо Odgovori
Супер вест. Имаћемо раст. И Вучићу ће порасти. Увек добијем фискални рачун у кинеском радњама.
jole Odgovori
Jednom je rekao jedan preCednik ‚‚...doćići će neki žuti ljudi i pit će vodu sa Palićkog jezera".... i što reče čovek,evo ga ,jedan je već došao, doduše neznam dali je žedan,ali došao je.
boa
Brzo će pozeleneti ako bude pio vodu sa Palićkog jezera :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.