• Pregleda: 1946

Potpisan Memorandum o odnosima grada Subotice i kineskog grada Šaosinga

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i visoki predstavnik grada Šaosing Narodne Republike Kine Čen Janmin, potpisali su danas Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene između ova dva grada.
Potpisan Memorandum o odnosima grada Subotice i kineskog grada Šaosinga

U razgovoru koji je usledio nakon potpisivanja memoranduma, najviše je bilo reči o mogućnostima saradnje u oblasti privrede i kulture, ali i o partnerskim odnosima između Subotice i Šaosinga u bliskoj budućnosti.

Dosadašnja ekonomska saradnja ocenjena je kao veoma dobra, pogotovo kada su u pitanju oblasti privrede i investicija, imajući u vidu da je većinski vlasnik subotičke kompanije Sever, koja je odnedavno u vlasništvu kineskih investitora upravo iz pomenutog kineskog grada. Provincija Šaosing jedna je od najrazvijenijih oblasti u Kini sa godišnjim izvozom od preko 30 milijardi dolara.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
boooze petra Odgovori
Predstavnik Šaosinga je inače vlasnik KINESKE ROBNE KUĆE kod Tramvaja ;)
luka Odgovori
U sunce ti ....em kalajisano, ovo je gore i od krađe identiteta............... Maglaji , Maglaji..............hat te mit csinasz...........
Always Ultra Odgovori
Nesposobno selo potpisuje nesto sa vodecom ekonomskom silom sveta. Sta cemo mi njima da ponudimo ?? Da nije smesno bilo bi zalosno !
belial Odgovori
WTF?
Arpad Odgovori
Treba im izvesti Mirka Bajića.Možda se onda izjednačimo po ekonomskoj snazi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.