Komentara: 0
Pregleda: 3459

Potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja "Jogi" i OŠ "Majšanski put"

22.10.2013. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Udruženja "JOGI" i Osnovne škole "Majšanski put" ozvaničena je saradnja civilnog društva i obrazovne ustanove sa ciljem pružanja pomoći deci osnovnoškolskog uzrasta koja imaju poteškoća u čitanju, pisanju i računanju. Grad će Udruženju obezbediti prostorije za rad kao i pomoć prilikom pronalaženja Konkursa za projekte kojima bi se obezbedila novčana sredstva za rad Udruženja.
Potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja "Jogi" i OŠ "Majšanski put"

Udruženje „Jogi“ osnovano je početkom ove godine sa ciljem da pomogne deci koja imaju poteškoće u čitanju, pisanju i računanju, odnosno disleksiju, disgrafiju i diskalkuliju. Udruženje su pokrenuli roditelji dece koja pate od ovih poremećaja sa željom da se stvori mreža logopeda, psihologa, pedagoga , vaspitača i roditelja kako bi zajednički pomogli deci da savladaju poteškoće u čitanju, pisanju i računanju, ali i doprineli prevenciji ove pojave. Predstavnici ovog Udruženja danas su potpisali Sporazum o saradnji sa OŠ „Majšanski put“.

OŠ „Majšanski put“ za sada je jedina škola sa teritorije Subotice koja je uključena u rad Udruženja „Jogi“. U školi ističu da je saranja obrazovnih ustanova i roditelja neophodna kako bi se deci obezbedio pravilan psiho-fizički razvoj. Kako veliki broj prosvetnih radnika nije još uvek dovoljno upoznat sa problemom disleksije, a sve je veći broj dece koja pate od ovog poremećaja- prema poslednjim istraživanjima do 30% populacije kod nas je zahvaćeno ovim smetnjama u učenju, neophodna je saradnja škole i roditelja u prepoznavanju i rešavanju ovog problema.

Potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja "Jogi" i OŠ "Majšanski put"

Sporazum o saradnji Udruženja „Jogi“ i OŠ „Majšanski put“ potpisan je namerno 22. oktobra jer se od 22.-27. oktobra obeležavaju Evropski dani svesti o disleksiji, kada se širom Evrope organizuju sastanci disleksičara, roditelja, stručnjaka i predstavnika isnitucija i ustanova. Zbog toga je odabran današnji dan za potpisivanje Sporazuma kojim bi trebalo da se skrene pažnja javnosti i stručnjaka na ovaj problem kako bi se pomoglo deci da što lakše prevaziđu ovaj problem. Često se deca koja pate od poremećaja u čitanju, pisanju i računanju obelećavaju kao nezainteresovana i lenja i zato je bitno postojanje problemas prepoznati u najranijem uzrastu.

Jedna od prvih aktivosti Udruženja „Jogi“ je i organizaciji prve velike konferencije „Mnogo malih koraka“. Konferencija će se održati u petak u svečanoj sali OŠ „Majšanski put“ od 13-17 časova. Konferencija je namenjena prosvetnim radnicima, roditeljima kao i logopedima i defektolozima sa ciljem prezentovanja načina za prepoznavanje disleksije, kao i sa osnovama Majksnerove metode koja služi za prevenciju i redukciju ovog poremećaja. Predavači će biti defektolozi i logopedfi iz Budimpešte.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3459

Povezana vest

Povezane teme

osnovna škola majšanski put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.