Komentara: 0
Pregleda: 2803

Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

28.12.2014. u 10:41h
Izvor: Subotica.com
U knjižari “Plato Books” juče je održan koktel Udruženja “Jogi” gde su članice Udruženja predstavile šta su uradile prethodne godine, kao i koji su im planovi za narednu godinu.
Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

Okupljenim članovima i gostima prvo se obratila potpredsednica Udruženja Jasminka Grunčić, koja je iznela mali osvrt na istoriju Udruženja, koje je formirano 2013.godine na inicijativu roditelja. Radi se o zdravoj deci, koja su vrlo inteligentna, sa poteškoćama u učenju, čitanju ili pisanju.  Prva podrška je bila Osnovna škola „Majšanski put“, koja ih je oberučke prihvatila i dala prvi zalet radu Udruženja „Jogi“.

Dve konferencije su obeležile rad Udruženja, a to su Konferencija „Mnogo malih koraka“, i „Različiti smo“ koja je i akreditovana. Na koferenciji „Različiti smo“, koja je bila besplatna, učestvovalo je 179 pedagoga iz Subotice, Sente, Sombora, Srbobrana, Kule i Stanišića.

Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

Pored toga što članice Udruženja pomažu deci, one svakako pružaju podršku i roditeljima, kroz roditeljske sastanke, koji su se pored Subotice održavali i na Paliću, Šupljaku, Hajdukovu.

Svakako je interesantna radionica „Pričologija“ koja se održava svake subote  u knjižari „Plato Books“ od 11 do 12 časova, gde darovita deca  svoju kreativnost ispoljavaju kroz igru, crtanjem, pisanjem, izradom slikovnica. Druže se sa vršnjacima, sistematizuju naučeno i stiču nova znanja.

Predsednica Udruženja Olivera Imbronović je navela ciljeve Udruženja „Jogi“ u  2015.godini.

“Pre svega dovesti do kvalitetne informisanosti.  Radi se o zdravoj deci, cilj je inteligentnoj deci pomoći da budu još bolja. Da prepoznaju ono što je najbolje u njima, da se to razvije, a male poteškoće koje su u njima skrivene i predstavljaju im velike prepreke, da se na vreme prepoznaju i što brže otklone. Poteškoće u čitanju, pisanju, u razumevanju gradiva se nikako ne mogu indentifikovati kao bolest”, saopštila je prisutnima Olivera Imbronović.

Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

Planiraju da akreditovanu konferenciju „Različiti smo“ održe u Somboru i Novom Sadu.

Za sada se održavaju radionice u knjižari „Plato Books“ za decu od 7 do 9 godina, nadaju se da će u 2015. početi i sa radom radionica za decu predškolskog uzrasta jer u svom timu imaju i vaspitačicu.

I dalje ostaje problem prostorija Udruženja “Jogi”, ali se članice, kao i roditelji nadaju da će iz Gradske uprave pronaći rečenje i dati im prostorije za rad.

Cilj su uspešna, samopouzdana, vesela deca i prihvaćena u društvu. Probuditi u njima ljubav prema čitanju, pisanju i izražavanju i to negovati. Svako dete može sve uz sopstveni rad, ali mu treba podrška roditelja, učitelja, po potrebi psihologa, pedagoga i drugog stručnog lica. Udruženje „Jogi“ je okupilo ove stručnjake, osposobilo ih za rad sa decom koja imaju poteškoće, i zajedno sa roditeljima pružaju podršku.

Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

Dodatne informacije o radu Udruženja "Jogi" možete dobiti na bojevima telefona: 063/364-367 (Mirjana Stevanović),  063/622-796 (Mirjana Kosanović) ili 063/292-500 (Olivera Imbronović).

Koktel Udruženja "Jogi": Učenje ne mora biti mučenje

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2803

Povezane vesti

Povezane teme

knjižara Plato Subotica

udruženje jogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.