• Pregleda: 3040

Potpisan koalicioni sporazum između SVM, DSVM I SMJ

Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara o potpisivanju koalicionog sporazuma između SVM, DSVM i SMJ prenosimo u nastavku.
Potpisan koalicioni sporazum između SVM, DSVM I SMJ

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Bela Čorba predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Zoltan Smieško predsednik Stranke mađarskog jedinstva su 8. marta 2016. godine u Novom Sadu potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima zakazanim za 24. april 2016. godine.

Na osnovu koalicionog sporazuma, overenim pečatom i potpisima, u program SVM-a su ugrađeni i elementi programa predloženi od strane DSVM i Stranke mađarskog jedinstva. Prema sporazumu na republičkom nivou DSVM i SMJ podržavaju listu kandidata Saveza vojvođanskih Mađara, a na pokrajinskom nivou na listi kandidata su predloženi i kandidati od strane DSVM i SMJ.  

Kako na republičkom, tako i na pokrajinskom nivou naziv liste je: “Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”.  Na lokalnim izborima, osim u četri opštine, naziv liste je “Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István –  Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”. U Temerinu i u Bačkoj Topoli  naziv liste je: “Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”.                                                                                

U Bečeju i Novom Bečeju tropartijska lista nosi naziv: “Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Magyar Egység Párt – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – Stranka mađarskog jedinstva – Ištvan Pastor”.  Osnovu koalicionog sporazuma potpisanog od strane predsednika stranaka predstavlja zajedničko zastupanje interesa Mađara u Vojvodini, i ostvarivanje stvarne i efikasne saradnje.

Ištvan Pastor, Bela Čorba i Zoltan Smieško i ovom prilikom pozivaju članova mađarske nacionalne zajednice u Vojvodini da svojim potpisima što masovnije podrže zajednički nastup na izborima 24. aprila.

Kako je poznato SVM je započeo prikupljanje potrebnih, najmanje deset hiljada, potpisa za republičku listu.

Istovremeno teče i prikupljanje potrebnih potpisa podrške za liste na lokalnom nivou.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

14
Vesko Odgovori
Kako ce te nastupiti u Canatviru, kada tamo vise nema zadruge u kojo su gazdovali vasi kadrovi?
24 Odgovori
I šta sad?
panonski čamac Odgovori
Mađari, glasajte za neku drugu Mađarsku partiju, ako boga znate. Ovi su se uhlebili sa SNS, nema od njih ništa!

Ako se ovako nastavi, ostaćemo bez vas u Subotici, ima svi da pobegnete u beli svet!
psiholoskinja Odgovori
Nasla krpa zakrpu!
pepeljuga Odgovori
Imate li vi neke novine ?Koga briga sa kim ste ? Ne zelim Vas nikako
JosoLane Odgovori
Urnebesno. Pa vec koliko godina isti likovi i nikome nista. Sve propalo. Pa se izdelili. Ma stare izlizane fore vam prodaju.
Gajtan Odgovori
SVM je ispričana priča jednom zauvek! Njihovo vreme je prošlo i što pre to shvate biće bolje za njih!
Pajo Odgovori
Ja cu glasati za one od kojih najvise plasi Svm! MP! Pa neka nemogu tako dobro da se ugradjuju u Sns!
Srbin iz Čantavira Odgovori
Mađari znaju da su ovi dušebrižnici i tzv zaštinici mađarskih interesa u stvari najobičniji trgovci koji jedino što znaju je da uspešno pune sopstvene novčanike krijući se iz mađarskih nacionalnih interesa.Mađaraska zajednica najbolje zna koliko su uradili za njih i kakve "benefite" Mađari osećaju dok ih ovakvi zastupaju.Vade kartu i pasoš u jednom pravcu.
pista Odgovori
zajednica vojvodjanskih madjara
treba novog kormilara
doslo doba zaokreta
nista bez madjarskog pokreta...

ZA OVDASNJE MADJARE JE DOSLO DOBA VELIKOG ZAOKRETA
NEMA NISTA BEZ MADJARSKOG POKRETA....


PASTOR PISTA IZDAJNIK...
rale Odgovori
senvic koalicija
brzi Odgovori
na svim listama Pastor,pastor,pastor,pastor,pastor.....
Ištvan Odgovori
I onda Pastor reče: ,,Dođi Čorba kod mene, ja hoću u svakoj čorbi da sam mirođija", a Smieško se samo na to smeška, a štaćemo sa mađarskim pokretom.
Deda Milojko Odgovori
Eee moji mađari, ima vas šaka jada i šurnajst stranaka, svaki đilkoš svoju stranku ima, i dok se vi medjusobno spajate i razdvajate, kradete i kraduckate, u medjuvremenu obicni posteni ljudi Madjari jedva sastavljaju kraj s krajem...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.