Komentara: 14
Pregleda: 3566

Potpisan koalicioni sporazum između SVM, DSVM I SMJ

09.03.2016. u 14:45h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara o potpisivanju koalicionog sporazuma između SVM, DSVM i SMJ prenosimo u nastavku.
Potpisan koalicioni sporazum između SVM, DSVM I SMJ

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Bela Čorba predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Zoltan Smieško predsednik Stranke mađarskog jedinstva su 8. marta 2016. godine u Novom Sadu potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima zakazanim za 24. april 2016. godine.

Na osnovu koalicionog sporazuma, overenim pečatom i potpisima, u program SVM-a su ugrađeni i elementi programa predloženi od strane DSVM i Stranke mađarskog jedinstva. Prema sporazumu na republičkom nivou DSVM i SMJ podržavaju listu kandidata Saveza vojvođanskih Mađara, a na pokrajinskom nivou na listi kandidata su predloženi i kandidati od strane DSVM i SMJ.  

Kako na republičkom, tako i na pokrajinskom nivou naziv liste je: “Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”.  Na lokalnim izborima, osim u četri opštine, naziv liste je “Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István –  Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”. U Temerinu i u Bačkoj Topoli  naziv liste je: “Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”.                                                                                

U Bečeju i Novom Bečeju tropartijska lista nosi naziv: “Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Magyar Egység Párt – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Demokratska stranka vojvođanskih Mađara – Stranka mađarskog jedinstva – Ištvan Pastor”.  Osnovu koalicionog sporazuma potpisanog od strane predsednika stranaka predstavlja zajedničko zastupanje interesa Mađara u Vojvodini, i ostvarivanje stvarne i efikasne saradnje.

Ištvan Pastor, Bela Čorba i Zoltan Smieško i ovom prilikom pozivaju članova mađarske nacionalne zajednice u Vojvodini da svojim potpisima što masovnije podrže zajednički nastup na izborima 24. aprila.

Kako je poznato SVM je započeo prikupljanje potrebnih, najmanje deset hiljada, potpisa za republičku listu.

Istovremeno teče i prikupljanje potrebnih potpisa podrške za liste na lokalnom nivou.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3566
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.