Komentara: 16
Pregleda: 4570

Gradonačelnik apelovao da se nastavi sa poštovanjem epidemioloških mera, kao i da se građani nastave prijavljivati za vakcinisanje

08.02.2021. u 16:38h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik apelovao da se nastavi sa poštovanjem epidemioloških mera, kao i da se građani nastave prijavljivati za vakcinisanje

Gradonačelnik Stevan Bakić pozvao je danas građane da zajedno daju svoj doprinos poboljšanju epidemiološke situacije u našem gradu. Kako je istakao u apelu, važno je da se nastavi sa poštovanjem svih mera zaštite od zaraze, jer je pandemija virusa kovid-19 daleko od završene.

- Podsećam Vas da sam 26. novembra prošle godine doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju Grada Subotice i da je taj akt još na snazi. Nismo ga ukinuli jer situacija zaista jeste i dalje vanredna. Gradski štab za vanredne situacije prati stanje na dnevnom nivou i jasno je da ponovo dolazi do povećanja broja zaraženih - navodi gradonačelnik. - Zbog očuvanja života i zdravlja, zbog smanjenja pritiska na naše lekare i druge zaposlene u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, kao i zbog ukupnog privrednog i društvenog života Subotice, moramo istrajati u odgovornosti i poštovanju jednostavnih principa – uzdržavanja od većih okupljanja, održavanja distance, nošenja maski i pojačane higijene.

Gradonačelnik apelovao da se nastavi sa poštovanjem epidemioloških mera, kao i da se građani nastave prijavljivati za vakcinisanjePo njegovim rečima, tempo vakcinacije u Subotici je dobar, ali naglašava da i oni sugrađanima koji su prošli prvi krug imunizacije, punu zaštitu mogu da očekuju tek dve nedelje nakon druge doze vakcine. Do tada, kako ističe, ni u kom slučaju ne smeju da ignorišu mere zaštite.

- Apelujem na sve Subotičane, da se prijave za vakcinaciju putem portala "eUprave" ili na broj telefona 0800 222 334, jer bez imunizacije 70-90 odsto stanovnika grada, nećemo moći da očekujemo potpuni nestanak virusa iz naše sredine - ističe Bakić. - Subotica je do sada pokazala veliku odgovornost i ozbiljnost, dostojne njene veličine i kulture. Moramo tako da nastavimo i u narednom periodu, da bismo borbu izneli do kraja i pobedili.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 4570

Povezana vest

Povezane teme

stevan bakić

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.