Komentara: 13
Pregleda: 12728

Postavljanje "ležećih policajaca" u skladu sa Zakonom

30.04.2014. u 16:39h
Izvor: RTV City
Javno preduzeće Direkcija za izgradnju grada vrši uklanjanje i ponovno postavljanje ležećih policajaca u skladu sa preporukama Agencije za bezbednost saobraćaja i novog Zakona o saobraćaju. Iz Direkcije poručuju da će se ležeci policajci na raskrsnici Tesline i ulice Save Kovačevića, koji su greškom uklonjeni, ponovo postaviti narednih dana.
Postavljanje "ležećih policajaca" u skladu sa Zakonom

Prema rečima vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća Petera Blaua, neke od ranije postavljenih prepreka za usporavanje saobraćaja na određenim lokacijama u gradu, popularno nazvani ležeći policajci, sada se kose sa propisima, ali će se na nekim mestima ipak napraviti kompromisi kako bi se održao zadovoljavajući stepen bezbednosti u saobraćaju.

Do sada postavljali su se gumene prepreke za umirenje saobraćaja, koje su sklone oštećenjima, naročito u periodima rada zimske službe. Vremenom zameniće se u skladu sa preporukama koje su stigle iz Puteva Srbije. Ležeći policajci će  zadržati isti ili sličan oblik i biće izrađeni od asfaslta.

U narednom periodu, postaviće se jedan ležeći policajac  ovog tipa u Valjeskoj ulici i ukoliko se pokaže kao adekvatno i trajnije rešenje,  nastaviće se sa njihovom postavkom širom grada.

Iz Direkcije poručuju da će se ležeci policajci na raskrsnici Tesline i ulice Save Kovačevića, koji su greškom uklonjeni, ponovo postaviti u narednim danima.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 12728

Povezane zviždaljke

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

ležeći policajci

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.