Komentara: 7
Pregleda: 8715

Poslednji dan škole za gimnazijalce

22.05.2013. u 16:21h
Poslednji dan škole, maturanti gimnazije Svetozar Markovic, proslavili su, tradicionalno, šetnjom kroz grad uz trubace.
Poslednji dan škole za gimnazijalce

Nakon časa sa razrednim starešinama, gimnazijalci su se, svaki razred obučen u različite majice, uputili kroz Zmaj Jovinu, ulicu Đure Đakovića i Korzo do Plave fontane.

Iako nadležni svake godine apeluju da se ne ulazi u fontanu, prvenstveno zbog bezbednosti učenika, a i da se objekat ne bi oštetio, maturanti su i ove godine bili odlučni da na taj način proslave kraj srednje škole.

Izostalo je kupanje, jer je voda bila isključena, ali, kiša koja je padala, nadomestila je taj doživljaj.

Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Poslednji dan škole za gimnazijalce

 

Bravo za maturante: Razlike koje spajaju!

Poslednji dan škole za gimnazijalce

foto: Sumedija

Uprkos sve glasnijim nastojanjima minornih političkih stranaka i nevladinih organizacija da na silu izazovu probleme između Srba i Mađara na severu Bačke, subotički maturanti su im pokazali da ovo nije plodno tlo za šovinističke ispade.

Proslavljajući završetak nastave u srednjim školama, nekoliko stotina maturanata se uz muziku, ples i smeh prošetalo gradskim ulicama, a pažnju su posebno privukle srpske i mađarske zastave jedne pored drugih. Oni su već pokazali da razlike mogu da spajaju ljude, a vreme je da to shvate i oni od čijeg delovanja nam zavisi kvalitet života.

Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije Maturanti Gimnazije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8715
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.