• Pregleda: 3537

Poseta ambasadora Japana Subotici

Poseta njegove ekselencije ambasadora Japana Tošia Cunazakija bila je nova prilika da se grad Subotica promoviše kao pogodno mesto za ulaganje japanskog kapitala. Ambasador Cunazaki posetio je gradsku bolnicu i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave u Gradskoj kući.
Poseta ambasadora Japana Subotici

Japan je brojnim donacijama u raznim sferama dokazao svoje prijateljstvo sa Srbijom a pre svega svoju humanost. Donacija mamografa subotičkoj bolnici prošle godine samo je jedan od brojnih primera. Gradonačelnik Dulić izrazio je nadu da se ekonomska saradnja sa Japanom može produbiti. Ambasador Cunazaki je dodao da se u Japanu beleži porast interesovanja za ulaganje u Srbiju a uskoro će delegacija poslovnih ljudi iz ove zemlje, zainteresovana za ulaganje u poljoprivredu, posetiti Suboticu.

Subotički lekari imali su priliku da posete Japan radi usavršavanja i Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice, izrazio je nadu da će Subotica u budućnosti kao potencijalni univerzitetski centar omogućiti razmenu studenata sa Japanom.
Jedan od vidova pomoći Japana odnosi se na zbrinjavanje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i u te svrhe je Japan je donirao Srbiji 5,5 miliona evra.

Ambasador Japana, Tošio Cunozaki posetio je danas i Opštu bolnicu. Povod je bio mamograf, koji je ova dalekoistočna zemlja donirala i koji je već u funkciji na Odeljenju za radiologiju ove zdravstvene ustanove. Dr Goran Bićanin, direktor Bolnice, tom prilikom je njegovoj ekselenciji uručio zahvalnicu i poklon sliku sa ugraviranim ćiriličnim slovima. Poseti su prisustvovali i predstavnici gradskog Udruženje ratnih i vojnih invalida koji su ambasadoru uručili plaketu sa zahvalnicom za donaciju Japana namenjenu rešenju stambenih problema članova Udruženja.

Izvor: RTV City

povezane teme

6
komentator Odgovori
Muka mi je vec od ovih subotickih lezilebovica tzv. politicara koji se samo slikaju i poziraju.
Japancima svaka cast na svim donacijama, pozdrav za njih!
Milan Odgovori
Da li je primereno da osoba sa bradom bude u NIKE duksu prilikom prijema diplomata? Pogledajte album, bice jasnije o kome pricam.
Clarification Odgovori
Osoba u duksu je student japanologije koji je zatečen nespreman jer grad nije obezbedio posebnog prevodioca za ambasadora iz Japana. Iskreno, drago mi je da je neko iz naroda bio prisutan kao prevodilac za ambasadora tako da ne mogu ovi naši da lažu da je nama dobro i super već da se vidi onako kako jeste. Od "protokola" baš i nema leba.
djedaj Odgovori
ssuper a gde su ti stanovi za ratne vojne ivalide u subotici....
tina77 Odgovori
A sta to mi u Subotici g-dine gradonacelnice imamo da ponudimo modernom Japanu? *** cenzurisano ***
Ratcher Odgovori
Milan za tebe komentar:Osoba sa bradom u nike duksu je student koji nije protokolom obavezan da bude u odelu.Ne razumem sto ti to smeta!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.