Komentara: 6
Pregleda: 4047

Poseta ambasadora Japana Subotici

19.10.2012. u 18:25h
Izvor: RTV City
Poseta njegove ekselencije ambasadora Japana Tošia Cunazakija bila je nova prilika da se grad Subotica promoviše kao pogodno mesto za ulaganje japanskog kapitala. Ambasador Cunazaki posetio je gradsku bolnicu i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave u Gradskoj kući.
Poseta ambasadora Japana Subotici

Japan je brojnim donacijama u raznim sferama dokazao svoje prijateljstvo sa Srbijom a pre svega svoju humanost. Donacija mamografa subotičkoj bolnici prošle godine samo je jedan od brojnih primera. Gradonačelnik Dulić izrazio je nadu da se ekonomska saradnja sa Japanom može produbiti. Ambasador Cunazaki je dodao da se u Japanu beleži porast interesovanja za ulaganje u Srbiju a uskoro će delegacija poslovnih ljudi iz ove zemlje, zainteresovana za ulaganje u poljoprivredu, posetiti Suboticu.

Subotički lekari imali su priliku da posete Japan radi usavršavanja i Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice, izrazio je nadu da će Subotica u budućnosti kao potencijalni univerzitetski centar omogućiti razmenu studenata sa Japanom.
Jedan od vidova pomoći Japana odnosi se na zbrinjavanje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida i u te svrhe je Japan je donirao Srbiji 5,5 miliona evra.

Ambasador Japana, Tošio Cunozaki posetio je danas i Opštu bolnicu. Povod je bio mamograf, koji je ova dalekoistočna zemlja donirala i koji je već u funkciji na Odeljenju za radiologiju ove zdravstvene ustanove. Dr Goran Bićanin, direktor Bolnice, tom prilikom je njegovoj ekselenciji uručio zahvalnicu i poklon sliku sa ugraviranim ćiriličnim slovima. Poseti su prisustvovali i predstavnici gradskog Udruženje ratnih i vojnih invalida koji su ambasadoru uručili plaketu sa zahvalnicom za donaciju Japana namenjenu rešenju stambenih problema članova Udruženja.

Izvor: RTV City
Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji Poseta ambasadora Japana u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4047
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

ambasador japana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.