Komentara: 0
Pregleda: 2201

Poseta ambasadora Belorusije Subotici

12.09.2012. u 18:31h
Izvor: RTV Yueco
Poseta ambasadora Belorusije Subotici

Ambasador Belorusije Vladimir Čušev je danas boravio u poseti Subotici. On se sastao sa predsednicom Skupštine grada Marijom Kern Šolja, zamenikom gradonačelnika Blaškom Stantićem i članom Gradskog veća zaduženim za kulturu Milošem Nikolićem. Cilj posete je bilo upoznavanje ambasadora sa gradskim rukovodstvom, kao i produbljivanje saradnje dve države.

Belorusija se zalaže za centralnu i regionalnu saradnju sa Srbijom, i u tom smislu je poseta Subotici zapravo korak ka produbljivanju već postojeće saradnje. Na današnjem sastanku sa predstavnicima gradske vlasti je pomenuta mogućnost bratimljenja našeg grada sa beloruskim gradom Brestom.

Predsednica Skupštine grada Maria Kern šolja je istakla da je ovo prva poseta amabasadora Belorusije u Srbiji našem gradu, i da je ovo prvi korak ka produbljivanju saradnje sa Suboticome. S obzirom na potencijal našeg grada i na činjenicu da Belorusija ima dosta ulaganja u Srbiji, ona je današnji sastanak ocenila kao prvi korak ka uspostavljanju bolje saradnje sa Belorusijom.

Ambasador Belorusije je istakao da je trgovinska razmena između Srbije i Belorusije u poslednjih 5 godina porasla 3 puta, od 50-160 miliona dolara.

Izvor: RTV Yueco
Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici Zvanična poseta ambasadora Belorusije Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2201
Povezane teme

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.