Komentara: 14
Pregleda: 4916

Posao na određeno za 20 sugrađana

10.06.2013. u 23:03h
Izvor: RTV City
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica, Zlatko Panić uručio je Odluku o sprovođenju javnih radova direktoru Gerontološkog centra Subotica, Nenadu Ivaniševiću. Odlukom je omogućeno zapošljavanje 17 lica na određeno vreme. Potpisan je i Ugovor o sprovođenju stručne prakse preko koga će biti upošljeno 3 praktikanta.
Posao na određeno za 20 sugrađana

Javni radovi su jedna od mera aktivnog zapošljavanja koja se sprovodi od 2006 godine i doprinosi zapošljavanju teže upošljivih kategorija lica kao i poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Na nivou Republike, Nacionalna služba dobila je 306 projekata vrednosti 300 miliona dinara u koja će biti uključena 2 270 nezaposlenih lica. U Severno Bačkom okrugu odobreno je 12 projekata vrednosti 11 miliona 500 hiljada dinara na osnovu kojih će 69 sugrađana biti upošljeno na određeno vreme. Realizacija se očekuje u narednih desetak dana.

Nezaposlena lica uključena u projekte imaju pravo na zaradu u neto iznosu od 23 do 26 hiljada dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme. Lica ostvaruju i pravo na putne troškove i radni staž.

„Gerontološki centar pored svoje osnovne delatnosti koja je itekako važna, ulaže maksimalne napore i aktivno se uključuje u ono što predstavlja jedan od najvažnijih problema, ne samo u našem društvu već i u našoj lokalnoj zajednici, a to je rešavanje problema nezaposlenosti„- rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanja Filijala Subotica, Zlatko Panić.

Odluka o sprovođenju javnih radova u Gerontološkom centru ima vrednost 2 miliona i sedamstotina dinara i upošljava lica na određeno vreme od 4 meseca, dok Ugovor o sprovođenju stručne prakse vredi 823 hiljade dinara. Njime se lica stručno osposobljavaju u periodu od godinu dana bez zasnivanja radnog odnosa. Praktitantima se isplaćuje novčana pomoć od 12 do 20 hiljada dinara u zavisnosti od stepena stručne spreme. Do sada, od ukupnog broja lica koja su učestvovala u Javnim radovima preko projekta stalno zaposlenjeu Gerontološkom centru pronašlo je 57 lica, a 5 praktikanata primljeno je u stalni radni odnos.

„Drago mi je što realizujemo još jedan program koji će za rezultat imati zapošljavanje određenog broja lica. Javni radovi su došli u pravom momentu i većina ljudi će biti u službi otvorene zaštite. Značajno jeste da upravo na osnovu njihovog rada niko od naših korisnika neće biti uskraćen za uslugu zbog godišnjih odmora.“- kaže direktor Gerontološkog centra Subotica Nenad Ivanišević.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4916
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Zlatko Panić

Nacionalna služba za zapošljavanje

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.