• Pregleda: 12073

Porodični dan na 14. Summer3p festivalu

Porodični dan 14. Summer3p festivala će se održati u nedelju 24. jula i biće prepun zanimljivog sadržaja za celu porodicu čiji će članovi biti u prilici da osete festivalsku atmosferu u predivnom okruženju kraj jezera Palić.
Porodični dan na 14. Summer3p festivalu

Tokom Porodičnog dana, u periodu od 17 do 22 časa, organizatori su pripremili veliki broj kreativnih i sportskih aktivnosti, koncert, humanitarnu akciju, izložbu...

Koncertna promocija Jazzik festivala, Izložba „Summer3 nasleđe“ koja će predstaviti sve radove likovne radionice sa Summer3p festivala (koju je vodio Emil Kadirić) unazad 10 godina, kao i velike panele sa kolažima fotografija nastalih na Summer3p festivalu u proteklih 5 godina, su samo neki od najavljenih događaja. Takođe, biće održan i grafiti-stencil performans "Ponesi staru majicu, odnesi novu" na kojem će street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) iscrtavati unikatne majice zainteresovanim posetiocima.

Posetioce očekuje i Art&Crafts Market - kreativni program sa štandovima ručnih radova, zatim različite zanimljive radionice, sportska takmičenja, atraktivna vožnja BMX za decu, koja će takođe imati i potpuno besplatan čas engleskog jezika.

Sve ovo pratiće i prigodan muzički program u okviru kojeg će nastupiti Andy Dee (20-21h) i Eezt aka WB39 (21-22h), veteran subotičke klupske scene, koji na Summer3p-u slavi 20 godina karijere. On je za ovu priliku pripremio specijalni set prilagođen svim generacijama.

Najmlađi posetioci programa "Porodičnog dana“ moći će od 18 časova zajedno sa članovima Udruženja "ZaJedno" da ofarbaju veliku drvenu baštensku kućicu za lutke, igračke i alat, sa bojama na vodenoj osnovi. Organizatori festivala Summer3p pripremili su ovaj program sa članovima Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama Grada Subotice i pozivamo sve na zajedničko druženje. "Kućicu za Lutke" izradili su članovi neformalne grupe "Komšiluk u akciji", a pokrovitelj akcije je lokalna društveno odgovorna kompanija "EXIM" doo.

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će u okviru Porodičnog dana od 19 časova biti održana Javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?"“. Govoriće Michell Rohmann, dipl. hidrolog, savetnik na projektu.

Ekološka radionica za decu je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom, ali i za edukaciju u pravcu razvijanja ekolološke svesti najmlađih, a sve u cilju unapređenja životne sredine. Edukativni deo sastojaće se iz Eko kviza gde će se deca upoznati sa ekološkim pojmovima (reciklaža, ambalaža, ekološki otisak...). Radionicu vodi Bjanka Čubrilo, a održaće se od 18 do 19.30h.

Satnica Porodičnog dana

 • Izložba slika Summer3p nasleđe - 17.00 – 21.00h
 • Jazzik fest free session - 17.15 – 18.00h
 • BMX staza za decu - 17.30 – 20.00h
 • TNG stencil akcija: "Ponesi staru majicu, odnesi novu" – 17.30-20.30h
 • Humanitarna akcija farbanja "Kućice za lutke" 18.00 – 20.00h
 • Promotivni čas engleskog jezika za decu - 18.00 – 18.45h
 • Javna prezentacija "Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?" - 19.00 – 20.00h
 • Fitnes trening x 4 - 18.00 – 20.00h
 • Speedminton finale - 18.00 – 20.00h
 • Ekološka radionica za decu - 18.00 – 19.30h
 • Art&Crafts Market - 18.00 – 22.00h
 • Hor "Sederinda" MKUD Palić – 17.00 - 17.15h

Ulaz na Porodični dan je besplatan ukoliko donesete 3 prazne limenke, presujete ih na ulazu festivala i "nahranite Ribu" (ubacite u skulpturu Ribe), inače cena ulaznice iznosi 200 dinara.

Četrnaesti Summer3p festival predstaviće od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić ultimativni miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Na Moon Stageu je juče, prvog festivalskog dana, nastupio talentovani mladi DJ i producent uz Budimpešte Six Six aka Issiaga Thomas Camara, a Summer3p festivalom zavladao je zarazni EDM Trap. Zajedno sa njim dominaciji trapa doprineli su mađarski DJ N1CE, duo Bvdpvck, zahvaljujući kojem je trap postao popularan širom Vojvodine, kao i subotički DJ Hangover, a fotografije možete videti u povezanom albumu.

povezane teme

1
Jovan M. Odgovori
Odlican program, sve cestitke
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.