• Pregleda: 12126

Porodici Kovač plamen progutao deo krova

Porodici Kovač iz Subotice nedavno je izgoreo deo krova na kući. Na sreću, u trenutku požara kod kuće nije bio niko od ukućana, a zahvaljujući komšijama koje su primetile dim i brzoj reakciji vatrogasne službe, sprečeno je da plamen u potpunosti proguta njihov dom. Ipak, deo kuće sad prokišnjava, a kako ova porodica živi od veoma skromnih primanja, štetu sami neće moći da saniraju.
Porodici Kovač plamen progutao deo krova

Mariji Kovač je u rano jutro 9. avgusta komšinica javila da joj je kuća u plamenu. Kako priča, pripremila se na najgore – da sve gori. Međutim, kada je stigla, požar je već bio ugašen i mogla je da odahne, jer ni sin ni muž nisu bili kod kuće. Ipak, vatra je uništila deo krova iznad pomoćnih prostorija i kuhinje, kao i deo stvari.

- Prolaz sa leve strane, u kojem obično držimo drva, sreća pa ih nije bilo, jer bi vatra i to zahvatila, a ostalo što je bilo, sto, štednjak, elementi od kuhinje, orman, veš mašina, sve je izgorelo, krov je otišao, tri ogromna prozora su pukla, a prema izveštaju vatrogasaca oko 20 kvadrata je izgorelo - kaže Marija Kovač.

Sada im je najvažnije da se krov popravi, međutim, kako žive od veoma skromnih penzija i tuđe nege i pomoći koju dobijaju za bolesnog sina, Kovači finansijski to neće moći. Potrebna im je pomoć i već su uputili molbu Gradu, kao i Crvenom krstu.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

6
nja Odgovori
ZAo mi je zbog njihove nesrece, ali stvarno.
ALI, ukoliko je ova vest trebala da bude apel da sugrađani pomognu, onda je izostala gomila preko potrebnih informacija za to.
ALi mi se ipak cini da je ovo uvertira za nakicene, podugacke tekstve i hvalospeve nasem Labanu i ostalima koji hitaju da pomognu unesrecenima..to im je postala praksa.
Istina...
Ti sve "znas" unapred. Vama su svi nepodobni neprijatelji sve do Milosevica, Putina, Sadama... a da pomognes(te) unesrecenima ne pada vam na pamet, nemas(te) korist. I nemoj da me nazivas botom jer sam davno napustio to vase sr*nje od "grada", "drzave", "naprednosti", "otvorenog drustva"... Kada vam svi budu uskratili pljacku svoga vama ce ostati vase lazi, obmane i ostala sr*nja.
Ja Odgovori
Molim za vise infornacija za pomoc porodici!?
JO Odgovori
Ako smo ljudi, odreknimo se proslave Dana grada I prosledimo 900000 unesrecenoj porodici. Verujem da bi sugrađani, ljudi velikog srca rado pristali na to.
FOx Odgovori
Porodici je i bez ovoga bila preko potrebna pomoć.
Kiki Odgovori
Ja imam oko 300 kom crepa dao bih vrlo rado ako im je potrebno, kome se treba obratiti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.