Komentara: 1
Pregleda: 3963

Poraz rukometaša Spartaka i veliko slavlje u Hali sportova

16.06.2013. u 09:46h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Nikada veće slavlje ekipe koja je poražena i sigurno jedna od retkih situacija gde obe ekipe silaze sa terena sa velikim osmehom na licu. U poslednjem meču za popunu Super lige (najelitinije nacionalno takmičenje), u utakmici bez značaja za njih, rukometaši Spartak Vojputa poraženi su minimalnim rezultatom, ali taj rezultat je omogućio gostima iz Velike Plane da se kao drugoplasirana ekipa pridruže Spartaku u najvišem rangu takmičenja.
Poraz rukometaša Spartaka i veliko slavlje u Hali sportova

Rukometni klub "Spartak Vojput" uspešno je okončao dugu sezonu. Iako su sinoć poraženi minimalnim rezultatom (27:28) od Morave, ostvarili su svoj zacrtani cilj plasmanom u Super ligu. Nakon ubedljivog osvojenog prvog mesta u Prvoj ligi grupa Sever, RK "Spartak Vojput" je i Mini ligi završio na prvom mestu i zasluženo se plasirao u elitu.

Subotičani su večeras odigrali meč protiv Morave koji im nije ništa rešavao pošto su kolo pre kraja već obezbedili ulazak u viši rang, nasuprot gostima koji bi pobedom obezbedili isti cilj. Domaći iako osetno oslabljeni neigranjem Kovačevića, Stankovića i Distola pružili su odličnu partiju.

Rezultatski izjednačena igra vodila se do 7:7, kada su gosti došli do dva gola prednosti 7:9. Usledila su dva gola domaćih za novo izjedančenje na 9:9. Do kraja poluvremena rezultat je bio stalno na klackalici da bi trideset sekundi pre kraja prvog dela Janjić svojim golom doveo spartak Vojput u vodstvo od 14:13.

Odlično su nastavili utakmicu Subotičani, golovima Patočkaija i Pavlovića došli su do prednosti od tri gola 16:13. Odlično je branio Đukanović u tim momentima i preciznim asistencijama upošljavao saigrače koji su iz brzih kontri održavali razliku. Morava je bila uporna i 8 minuta pre kraja su uspeli da dođu do izjednačenja 24:24. Dva minuta kasnije golom Milosavljevića sa igračem više gosti preokreću rezultat 24:25. Ušlo se u veoma uzbudljivu završnicu u kojoj je Spartak Vopjut dva minuta pre kraja poveo sa 27:26. Sretno Morava postiže dva gola u poslednja dva minuta i dolaze do minimalne pobede što im je bio dovoljno za ulazak u Super ligu.

Spartak Vojput - Morava 27:28 (14:13)

Na kraju veliko slavlje obe ekipe na terenu. Rukometaši Spartak Vojputa su prišli tribini na kojoj su bili verni subotički navijači "Marinci", koji su ih nesebično bodrili celu utakmicu, da zajedno proslave veliki uspeh.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3963
Povezane teme

rukometni klub spartak

spartak vojput

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.