Komentara: 0
Pregleda: 4570

Poraz odbojkašica Spartaka od Crvene zvezde (3:1)

05.11.2012. u 23:15h
Izvor: Wiener Städtische liga
U poslednjem meču četvrtog kola, inače derbiju ovog vikenda, Crvena zvezda je nadigrala NIS Spartak i nanela mu prvi poraz ove sezone. U Šumicama je viđena sjajna odbojka, posebno u prva dva seta kad su oba rivala bila na izuzetnom nivou.
Poraz odbojkašica Spartaka od Crvene zvezde (3:1)

Dosta preokreta bilo je u ta dva perioda. U prvom je Zvezda vodila (8:7), ali su potom Subotičanke preuzele inicijativu i prekrenule (16:12). Iako kod Subotičanki nije funkcionisao prvi napad (veoma loših 16 % realizacije), blok je bio i te kako dobar. Upravo zahvaljujući tom elementu i čak devet poenterskih blokova Spartak je dobio prvi set – 29:27.

Ispostavilo se da je to i jedini set koji je završen u korist gošći. U drugom periodu Spartak je propustio sjajnu priliku da već tada obezbedi najmanje bod i otvori sebi put ka četvrtoj pobedi u Super ligi.

Crvena zvezda – NIS Spartak 3:1
(27:29, 27:25, 25:22, 25:17)

Poraz odbojkašica Spartaka od Crvene zvezde (3:1)

Vodile su Subotičanke sa 16:14, pa sa 21:18 u završnici, ali nisu izdržale do kraja. Sjajna Ana Bjelica, potom Jovana Stevanović i Julija Milovic, bile su dovoljne za preokret u neizvesnoj završnici i izjednačenje – 27:25.

Bili su to prelomni momenti meča. Kad već tada gošće nisu iskoristile priliku, Zvezda je napokon zaigrala onako kako je to bilo tokom skoro čitave prošle sezone. Lako su crveno-bele u trećem setu napravile razliku (16:11), a potom je iskusno sačuvale do kraja – 25:22.

Još ubedljivija je bila ekipa Ratka Pavličevića u četvrtom setu, koji je dobila veoma lagano za treći trijumf i povratak na treće mesto superligaške tabele, odmah iza neporažene Vizure i večerašnjeg rivala NIS Spartaka.

Poraz odbojkašica Spartaka od Crvene zvezde (3:1)

Ovom prilikom odbojkašici Spartaka Adeli Helić uručena je nagrada za odbojkašicu meseca sponzora lige (Wiener Stadtiche)

Poraz odbojkašica Spartaka od Crvene zvezde (3:1)

Dvorana: SC „Šumice”
Gledalaca: 300
Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Dejan Rogić (Užice)
Trajanje meča: 115 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Budrović 3, Čanak, Marinković 1, Popović 6, Simić, Pušić (libero), Vojnić-Purčar 7, Bjelica 27, Stevanović 12, Kubura 6, Kecman 6, Milovic 8. Trener: Ratko Pavličević.

NIS SPARTAK: Raonić 6, Memišević (libero), Trnić 21, Cvetićanin 1, Helić 15, Vujčin 1, Antanasijević, Medić 5, T. Matić 9, Radakov, Oluić 9, D. Matić. Trener: Damir Petković.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4570
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.