Komentara: 8
Pregleda: 2262

Poraz košarkaša Spartaka za kraj sezone

06.06.2017. u 15:03h
Izvor: TV Subotica
U poslednjem meču u sezoni košarkaši Spartaka poraženi su od ekipe Vršca u Hali sportova rezultatom 83:88. Ovim porazom, subotički superligaš završio je sezonu u kojoj se nakon više od decenije vratio na košarkašku mapu Srbije, učešćem u završnici Kupa Radivoja Koraća i Superlige.
Poraz košarkaša Spartaka za kraj sezone

Start susreta doneo je vođstvo vršačke ekipe  4:10, ali nakon time outa Jončevskog Spartak sa tri vezane trojke ubrzo preuzima vođstvo 15:12, koju očuvava do kraja prve četvrtine 21:18.

Bolja igra gostiju viđena je na početku drugog perioda, što im veoma brzo vraća vođstvo i kontrolu nad utakmicom. Spartak je u tim momentima promašio veliki broj zicera pod košem, što se odrazilo na samopouzdanje igrača, a Vrščani su sa druge strane pogađali, pa je na minut do kraja razlika iznosila 27:37.  Prlja je u poslednjim sekundama prve deonice polaganjem postavio konačan rezultat prvog poluvremena 29:37.

Serijom 7:0 na startu treće četvrtine Vršac stvara najveću prednost na meču 29:44, koju Jelenić seče svojim poenima i asistencijom za Kesara. Međutim novim poenima iz tranzicije gosti odlaze na 20 poena prednosti 34:54. Visoko vođstvo razbudilo je igrače Spartaka koji za dva minuta vežu  jedanaest poena u nizu i razliku smanjuju na podnošljivih 48:57, a četvrtinu završavaju sa 51:62 u korist Vrščana.

Trojkama iskusnog Pavkovića i poenima Bojana Krstovića, gosti sa juga Banata u prva tri minuta poslednje deonice podižu prednost na 55:72, čime praktično stavljaju svaku tačku na ovaj susret. Do kraja utakmice, Spartak je pokušao novom serijom da se vrati u živott, ali su gosti izdržali nalet i trojkama Fundića i Stojadinovića lako utakmicu priveli kraju 83:88.

Igor Kesar vodio je glavnu reč među strelcima sa 22 koša, a podršku su mu pružili Miščević i Nikolić sa 12, Jelenić sa 11 i Prlja sa 10 uz skokova. Vrščane je na ovom meču predvodio Krstović sa 16 poena uz 8 asistencija, Fundić je postigao isto toliko uz 7 skokova, Stojadinović je postigao 17, Jeftić 15 a Jovović 10.

Spartak je Superligu završio na osmoj poziciji, i naredne sezone igraće Košarkašku ligu Srbije, kroz koju će pokušati da ponovi ovogodišnji uspeh. U završnicu najjačeg domaćeg takmičenja plasirali su se ABA ligaši Mega Leks, FMP, Crvena zvezda i Partizan.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2262

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.