Komentara: 2
Pregleda: 3234

Poraz Bačke na startu prolećnog dela prvenstva

12.03.2016. u 20:18h
Izvor: Subotica.com
Danas je odigrano šest mečeva 16. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, a meč u Subotici između Bačke 1901 i Omladinca pripao je gostujućoj ekipi koja je pobedila sa minimalnih 1:0. U narednom kolu crveno-beli iz Subotice dočekuju drugoplasirani Radnički iz Nove Pazove.
Poraz Bačke na startu prolećnog dela prvenstva

Gosti iz Banovaca od starta su pokazali da su došli po tri boda. Gajić je u 5. minutu uputio šut u okvir gola, Tasić interveniše i šalje loptu u korner. Novu priliku da dođu do vođstva igrači Omladinca propustili su u 9. minutu. Haska je odlično uposlio Ležajića, a on sa pet metara poslao loptu preko gola. Uzvratili su Subotičani  lepom akcijom. Kiš je prošao po desnoj strani, centrirao do Zlatkovića koji loptu šalje iznad prečke. Nova šansa za Bačku, ali Kiš šutira pored same stative.

Zaigrali su domaći igrači mnogo bolje. Pokušavali da što pre dođu do vodećeg pogotka, ali im se nije dalo. U 38. minutu Nosković je uputio silovit šut sa dvadesetak metara, ali je lopta samo zakačila prečku i završila van gola. Još jednu šansu imao je Nosković u završnici prvog poluvremena, nakon asistencije Sprema, pokušao je glavom, lopta je završila u rukama Jagodića.

U nastavku iako je Bačka bila bolja prvih 15 minuta,  gosti su uspeli u 69. minutu da postignu gol . Igor Ležajić zatresao je mrežu Bačke i doveo Omladinac u vođstvo. Pokušavali su domači igrači da dođu do izjednačenja, ali bezuspešno. Banovčani su odoleli do poslednjeg minuta i osvojili sva tri boda.

Bačka 1901 – Omladinac 0:1 (0:0)
Ležajić 69'

Bačka: Tasić, Savović (Torbica), Kiš, Banjac, Ušumović, Ćalasan, Nikić (Milikić), Matić, Spremo (Vučković), Zlatković, Nosković.

Omladinac: Jagodić, Radenković (Krnjinac), Dukić, Despotović, Pejčinović, Haska, Jevremović (Perović), Ma Živković (Mačković), Gajić, Ležajić, Mi Živković.

Ovim porazom Bačka je pala na poziciju broj 5 i nalazi se u krugu tri ekipe koje imaju po 25 bodova, osam manje od prvoplasirane ekipe Odžaka. U narednom kolu crveno-beli iz Subotice ponovo dočekuju, a prilika za popravni biće protiv drugoplasiranog Radničkog iz Nove Pazove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3234
Povezane teme

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.