Komentara: 3
Pregleda: 5347

Popust za struju nije dobro objašnjen

31.01.2012. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Popust za struju nije dobro objašnjen

Pojedini Subotičani su zbunjeni sa popustima koji im se obračunavaju na računu za struju. Domaćinstva koja mesečno troše do 350 kilovat sati električne energije i nemaju dugovanja imaju pravo na popust od 11,89 odsto za utrošenu električnu energiju. Pored toga, redovne platiše imaju pravo i na 5 odsto pupusta na račun za struju. Popusti su zbunili potrošače, jer računi za struju koji stižu na adrese redovnih platiša su nešto viši, nego što bi trebalo po računici potrošača.

Subotičanin Ivan Tomić kaže da iako je redovan platiša ukupan popust za utrošenu električnu energiju od 16,89 odsto se ne obračunava. Kaže da sedam dinara razlike nije mnogo.

U Elektrodistribuciji Subotice objašnjavaju da popust ne iznosi 16,89 odsto, jer se linearno popust ne obračunava. Ukoliko se redovno plaća račun za struju obračunava se popust od 5 odsto, a onda ukoliko se potroši 350 kilovata za mesec koji ima 30 dana potrošači imaju pravo na popust od 11,89 odsto. Ukoliko mesec ima 31 dan obračunava se na 362 kilovata, a za februar oko 338 kilovat časova.

Na području Elektrodistribucije Subotice ima 128.000 domaćinstva i više od polovine su redovne platiše. Proteklih dana bila su dva napada na ekipe "Elektrodistribucije" koje su išle u kontrolu strujomera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5347
Povezane teme

popust na račun za struju

elektrodistribucija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.