Komentara: 6
Pregleda: 5084

Poplave u gradu zbog velike kiše

03.04.2013. u 17:24h
Izvor: RTV Yueco
Kiša koja je prethodna dva dana padala stvorila je velike probleme pogotovo na područijima gde su podzemne vode visoke, kao i na mestima gde ne postoji kanalizaciona mreža. Kontakt centar u Subotici primio je 13 poziva od strane sugrađana i to uglavnom sa Zorke, Aleksandrova i Palića, gde su bile potrebne intervencije dežurnih ekipa zbog visokog vodostaja.
Poplave u gradu zbog velike kiše

Sve ekipe JKP Vodovod i kanalizacija tokom dana su bile na terenu i sanirale potojeće probleme, dok je sa druge strane mnogo mesta na područiju grada još uvek pod vodom.

Palić je jedno od područija koje je uvek kritično kada su velike kiše. Jedna deo Palića, kao što je ulica 43. Nova, niti ima kanalizaciju, a podzemne vode su poprilično visoke. U takvim situacijama bašte i travnjaci više podsećaju na bare ili manja jezera, koji često dolaze do kuća. Meštani kažu da ono malo što uspevaju da urede ulicu uglavnom finansiraju iz svog džepa.

Zbog velike kiše koja je pala urušio se stari željeznički kolektor, što je donekle bila i najveća šteta od velike količine kiše. U Vodovodu kažu da su njihove ekipe ceo dan na terenu i da rade na saniranju ugroženih područija. Veći problem stvara u delovima grada koji nisu pokriveni kanalizacjiom ili na mestima gde su podzemne vode visoke.

Kada je reč o prečistaču otpadnih voda ova količine kiše nije mogla da stvori veći problem, jer je njegov kapacitet mnogo veći nego što je to bio ranije. U ovakvim situacijima uvek su kritična područija gde nema postojeće kanalizacione mreže, a zemljište nema mogućnost da brzo upije konstantne i obilne padavine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 5084
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.