Komentara: 26
Pregleda: 8813

Ponovo požar u šumi na Makovoj sedmici

07.08.2022. u 17:33h
Izvor: Subotica.com
Izuzetno toplo vreme prethodne dve nedelje, suva šuma i rastinje, neoprezni domaćini i splet nesrećnih okolnosti kombinacije su koje su subotičkim vatrogascima donele mnogo nevolje. Ni današnji dan nije bio mnogo drugačiji od prethodnih, jednostavno ovo je sezona požara, iako svi apeluju na odgovorno ponašanje na otvorenom prostoru, pogotovo u predelima gde postoji mogućnost izbijanja požara velikih razmera.
Ponovo požar u šumi na Makovoj sedmici
Foto: Arhiva, 2022

Ranije popodne ponovo je došlo do požara u šumi "Hrastovači" u naselju Makova sedmica. U pitanju lokacija nedaleko od Graničarske ulice, kod nekadašnjeg strelišta.

Kako saznajemo požar je lokalizovan oko 15:20 časova, a gore je deo šume površine oko 1 hektar. Ono što je najvažnije, brzom intervencijom vatrogasaca-spasilaca nije bilo posledica po ljude i objekte.

Istraga će utvrditi šta je bio uzrok zapaljenja.

U obuzdavanju vatrene stihije koja je pretila da se proširi na veću površinu, učestvovovala su vozila MUP-a, Sektora za vanredne situacije i dobrovoljna vatrogasna društva iz Subotice i prigradskih naselja.

Na  licu mesta bilo je više vozila Hitne pomoći, ali za sada nemamo informacije da je bilo ozbiljnijih povreda ili potreba za većom zdravstvenom negom uključenih u akciji gašenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 8813
Povezane teme

vatrogasci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.