Komentara: 16
Pregleda: 4801

Ponavljaju se izbori na Šupljaku

21.07.2015. u 13:54h
Izvor: RTV Yueco
Izborna komisija Grada Subotice donela je rešenje o ponavljanju izbora za članove Skupštine mesne zajednice Šupljak, na biračkom mestu broj 78, i to zbog bitne povrede izbornog postupka.
Ponavljaju se izbori na Šupljaku

Kako se navodi u rešenju, izborna komisija je nakon zatvaranja biračkih mesta i prilikom preuzimanja izbornog materijala utvrdila da je na ovom biračkom mestu tokom trajanja izbora došlo do bitnih povreda izbornog postupka, iz razloga što nije pravilno sproveden postupak glasanja lica koje glasa van biračkog mesta, predmetni glasački listić se nije nalazio u glasačkoj kutiji, odnosno povređeno je pravo tajnosti glasanja.

Glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta je predat zajedno sa potvrdom o glasanju van biračkog mesta, prilikom predaje izbornog materijala.

Izborna komisija Grada Subotice je utvrdila da je tom prilikom povređena odredba Zakona o izboru narodnih poslanika kao i da su povređene odredbe Ustava Republike Srbije kojim je zagarantovano da je glasanje tajno i lično. Birački odbor je prilikom prebrojavanja glasačkih listića osim glasačkih listića koji su se nalazili u glasačkoj kutiji ubrojao i glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta i na taj način birački odbor je imao saznanje za koga je to lice glasalo.

Ponovno glasanje održaće se u nedelju, 26.jula, od 07,00 do 20,00 časova. Glasanje će se sprovesti po izbornim listama koje su utvrđene za izbore za članove skupštine Mesne zajednice Šupljak, održane 19. jula 2015.godine.

Osim toga, raspušta se i birački odbor za ovo biračko mesto, a biće obrazovan novi. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4801

Povezana vest

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

šupljak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.