• Pregleda: 4219

Ponavljaju se izbori na Šupljaku

Izborna komisija Grada Subotice donela je rešenje o ponavljanju izbora za članove Skupštine mesne zajednice Šupljak, na biračkom mestu broj 78, i to zbog bitne povrede izbornog postupka.
Ponavljaju se izbori na Šupljaku

Kako se navodi u rešenju, izborna komisija je nakon zatvaranja biračkih mesta i prilikom preuzimanja izbornog materijala utvrdila da je na ovom biračkom mestu tokom trajanja izbora došlo do bitnih povreda izbornog postupka, iz razloga što nije pravilno sproveden postupak glasanja lica koje glasa van biračkog mesta, predmetni glasački listić se nije nalazio u glasačkoj kutiji, odnosno povređeno je pravo tajnosti glasanja.

Glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta je predat zajedno sa potvrdom o glasanju van biračkog mesta, prilikom predaje izbornog materijala.

Izborna komisija Grada Subotice je utvrdila da je tom prilikom povređena odredba Zakona o izboru narodnih poslanika kao i da su povređene odredbe Ustava Republike Srbije kojim je zagarantovano da je glasanje tajno i lično. Birački odbor je prilikom prebrojavanja glasačkih listića osim glasačkih listića koji su se nalazili u glasačkoj kutiji ubrojao i glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta i na taj način birački odbor je imao saznanje za koga je to lice glasalo.

Ponovno glasanje održaće se u nedelju, 26.jula, od 07,00 do 20,00 časova. Glasanje će se sprovesti po izbornim listama koje su utvrđene za izbore za članove skupštine Mesne zajednice Šupljak, održane 19. jula 2015.godine.

Osim toga, raspušta se i birački odbor za ovo biračko mesto, a biće obrazovan novi. 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

16
maslacak Odgovori
to sto su ispred izbornog mesta clanovi sns presretali gradjane podsecajuci ih na koga moraju glasati sto su na dan izbora vise puta uznemiravali telefonom gradjane i tako krsili izbornu tisinu trebalo bi po celom gradu ponistiti izbore
mile1 Odgovori
Ponavljajte izbore sve dok ne pobedi SNS.
xxxxx Odgovori
Tipujem na izlaznost ispod 10%
raw Odgovori
bice tesko SNS,.u da pobedi tamo....jedino je ovo dobro za maltretiranje ljudi.
paprikar Odgovori
@ maslacak
Delimicno podrzavam vas komenar.
Sugradjanima koji nisu izasli na izbore,a koji verovatno komentarisu sve i svasta ne sluzi na cast.
Sugradjani su imali mogucnost da uticu direktno na rezultate izbora,nisu iskoristili to pravo.
Predlazem im da do sledecih izbora razmisle,i neka uce svoju decu da idu na izbore jer je to jedini demokratski nacin da se izbore za predloge i stavove politickih partija.
Nisam clan nijedne partije,SNS treba da prekine da LUPA OD VRATA DO VRATA,ove sto su mi LUPALI
dobro sam ih zapamtio isto ko i one sto su nekada ZVIZDALI I LUPALI U SERPE
Sandor2 Odgovori
Hallo...gubitnici, SNS JE POBEDIO U 27 OD 37 MZ, a ova mala grupica lezilebovica neka i dalje pise komentare.
boa Odgovori
"maslacak"

Na dan izbora ne vazi takozvana izborna tisina....tako da se ne moze ni krsiti nesto sto ne postoji....
Vesko Odgovori
bice jos jedna dnevnica za clanove komisiju i odbora za glasanje.
uvek u pravu Odgovori
Znao sam da ovi na Šupljaku nešto mute.
lukawi Odgovori
Ima novih momenata,neće biti ponovljeni izbori!Raspitajte se malo u gradskoj izbornoj komisiji!
pajo Odgovori
Nije ni cudo kada ni jedna stranka nije organizovala obuku za clanove posmatrace i predsednike!Svi koji su vredeli nesto bili su na listama.Niko nije imao pojma o pravima biraca i pravima clanova i predsednika!Na vecini mesta bi se mogli ponoviti izbori!
maslacak Odgovori
@boa izborna tisina vazi i na dan izbora sve do zakljucenja izbornih mesta;kada nesto komentarises prvo se dobro informisi pa tek onda diskutuj.
EU Odgovori
Da ste elektronski pismena nacija, kao sto su na primer Estonci, glasali bi online, dakle putem interneta na dan i u vreme predvidjeno za glasanje i tu nema nikakvih maltretiranja, poziva, 'podsecanja' i slicnog. O Srbijo, medju sljivama..
Naliv Pero Odgovori
U zemlji kengura ako ne glasaš, sledi kazna oko dvesto dolara. Glasanje je obavezno. A ako na listić nacrtaš majmuna ili majci kandidata ili države ponudiš seksualne usluge, ni dlaka sa glave neće ti faliti. Zanimljiv način demokratije. Ali ako se žališ na ljude koji ti nude propagandni materijal, momentalno ih odstranjuju. Što se ne dešava jer su veoma ljubazni , nenametljivi i bez izuzetaka ti žele dobar i lep dan. Osećaš se istovremeno glup, poštovan, važan i nebitan. Ali se tvoj glas računa.
coppy paste Odgovori
Izborna komisija Grada Subotice je na 47. sednici koja je održana dana 21.7.2015. godine sa početkom u 14,00 časova usvojila Prigovor i donela Rešenje po prigovoru kojim se stavlja van snage Rešenje o ponavljanju izbora za članove skupštine Mesne zajednice Šupljak na biračkom mestu 078 od 19.7.2015. br.I-00-13-87/2015.
Izbori za članove skuštine Mesne zajednice Šupljak na biračkom mestu br. 078 neće biti ponovljeni.
Izborna komisija Grada Subotice će u skladu sa propisanim rokovima, a najkasnije do sutra u 24,00 časova održati sednicu na kojoj će utvrditi konačne rezultate izbora za članove skupština mesnih zajednica održanih 19.7.2015.godine.
Izborna komisija Grada Subotice će u vidu saopštenja obavestiti javnost o konačnim rezultatima.
Konačni rezultati izbora za članove skupština mesnih zajednica održanih 19.7.2015.godine će biti objavljeni u Službenom listu Grada Subotice.
tutumrak Odgovori
jeeej, to je meni nešto najvažnije u životu, sad mogu mirno da spavam!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.