• Pregleda: 7120

Ponavlja se suđenje medicinskoj sestri optuženoj za ubistvo muža cijanidom

Ponavlja se suđenje medicinskoj sestri optuženoj za ubistvo muža cijanidom

Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu ukinuta je presuda Višeg suda u Subotici kojom je medicinska sestra Iren Šarkanj za ubistvo muža Ištvana osuđena na 13 godina zatvora.

- Apelacioni sud je uvažio žalbu branioca okrivljene i smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene  činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje - objašnjavaju u Višem sudu u Subotici. - U skladu sa tim, Viši sud je za petak zakazao novo pripremno ročište na kome će se odrediti dalja dinamika postupka i termini za glavni pretres.

Naime, Iren Šarkanj je u martu ove godine osuđena na 13 godina zatvora zbog optužbe da je mužu Ištvanu u prostorijama Opšte bolnice, u kojoj je i sama radila, ubrizgala cijanid i da je on usled toga preminuo. Incident se dogodio u februaru prošle godine, kada je preminuli čovek zbog bolova u stomaku primljen u bolnicu. Nepsredno pre no što će biti otpušten kući, čoveku je naglo pozlilo i otkazale su mu vitalne funkcije.  Irena je zatečena sa špricom a obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila usled trovanja cijanidom.

Optužena je od samog početka procesa negirala da je ubila muža sa kojim je godinama živela u skladnom braku u Horgošu.

- Kanila u levoj ruci mu je bila začepljena i oštećena, ja sam mu ubrizgala samo akvu. Nisam kriva! Nisam ga ubila - tvrdila je na suđenju.

Dok je optužena tvrdila da je nevina, njena odbrana je ukazivala da nijedna radnja nije potkrepljena činjeničnim dokazima. Odbrana je pokušavala je da ospori dokaze i način na koji su oni uzeti, tvrdeći da nije urađen uviđaj i da su dva šprica, u kojima nije pronađen cijanid, na veštačenje doneta tri dana kasnije, a da se ne zna gde su uzeti, te da nije je urađena DNK analiza da se utvrdi ko ih je koristio. Takođe, na telu pokojnika, tačnije na venama, nema tragova trovanja cijanidom. Po njima je trebalo da se uradi detaljan izveštaj od uzimanja krvi pacijenta, koju nije uradio tehničar već njegov zet, takođe zaposlen u bolnici, do veštačenja infuzije koju je primio.

Izvor: Subotica.com
8
Joso Odgovori
Sisla zena sa ginekologije na hitan prijem da mu da akvu!?
pista
Bez da ulazim u to ima li uopste i kakve veze udovica sa celim slucajem mislim da treba da bude oslobadjajuca presuda kada je uvidjaj i istrazni postupak odradjen amaterski. Jasno mi je da je posao njenih advokata da je brane, ali ako je istina to sto tvrde onda se tu radi o velikim previdima i propustima istraznih organa.
Istina... Odgovori
Bice to oslobadjajuca cista kao suza.
DUX
I ja bih tako kazo
mara Odgovori
Znaci da se ide na oslobadjajucu presudu, boze moj, nije to nista sto je ubila muza...ccccc
kojot Odgovori
Sad kad dobije jedno 30god.
snezana Odgovori
I treba da oslobode ženu. Nemaju dokaze protiv nje.Naravno da je sišla da obiđe muža, šta je tu loše, Vi verovatno ne bi sišli da vidite svoje bližnje. Sve dok se ne dokaže krivica žena je nevina ma koliko je kolege volele ili ne volele.Zamislite da osude nevinu ženu,o tome niko ne razmišlja, zamislite da je ta nevina žena Vaša majka ili sestra . Ne postoji idealan zločin tako da ni ovaj nije , samo gospodo pronađite krivca i nemojte odmah upirati prstom jer očigčedno se ne zna ko stoji iza svega.
Istina...
Koliko se secam zelja pokojnika je bila da mu skrati muke. U Srbiji eutanazija nije dozvoljena.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.