• Pregleda: 8411

Irena Šarkanj ponovo osuđena na 13 godina zatvora

Sudsko veće Višeg suda u Subotici danas je donelo je odluku da je medicinska sestra Irena Šarkanj kriva za ubistvo muža Ištvana Šarkanja, tako što mu je u prostorijama Opšte bolnice ubrizgala cijanid od čega je čovek preminuo, i osudilo je na zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina.
Irena Šarkanj ponovo osuđena na 13 godina zatvora

Sudsko veće je ovim potvrdilo svoju presudu donetu 8. marta prošle godine, koju je, posle žalbi branioca i tužioca osporio Apelacioni sud u Novom Sadu i dokazni postupak vratio na početak.    

Posle ponavljanja dokaznog postupka i saslušanja svedoka, po mišljenju suda nije se došlo do novih saznanja koja bi ukazivala na drugačije okolnosti izvršenja krivičnog dela koje se dogodilo u februaru 2018. godine.

- Irena Šarkanj je kriva što je lišila života svog supruga Ištvana Šarkanja, tako što mu je u špric od deset miligrama ubrizgala 7.59 miligrama cijanida. U tom momentu okrivljena je bila svesna svog dela – navodi se, između ostalog, u obrazloženju presude. Iako je odbrana tvrdila da okrivljena nije bila prisutna na Hitnom prijemu dok se oštećenom ukazivala pomoć i da je uzrok smrti lek antropin, utvrđeno je da je bila sa njim svo vreme i da je čovek umro od posledica ubrizgavanja cijanida u organizam. Ponašanje okrivljene je takođe ukazalo na to jer, iako zaposlena na odeljenju ginekologije, niko od nje nije tražio pomoć prilikom reanimacije a ona je uprkos tome ušla u salu i ubrizgala mu špric. Imajući u vidu dalji tok situacije sadržaj šprica mogao je da bude samo cijanid.

Iako sud nedvosmisleno smatra da je Irena Šarkanj izvršila delo za koje se tereti, ona je i danas tvrdila da bnije kriva za smrt svog supruga.

- Nisam imala cijanid, niti bilo koji drugi otrov koji je on koristio. Sigurna sam da nisam ubila svog muža a ko me smatra krivom, nosiće me na savesti – branila se Irena Šarkanj.

Inače, za krivično delo ubistvo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Okrivljenoj u presudu ulazi vreme porvedeno u pritvoru, a dužna je i da plati troškove postupka od oko 250.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
12
Srdjan Odgovori
Trebala je da dobije maksimalnu kaznu od 15-st godina!!!!
Božen
Petnaestst?
Ferika Odgovori
Otkud cijanid u bolnici? Za šta se to koristi tamo?
PETAR
Upravo za ono sto si procitao
Poznanik Odgovori
Zasto ne napisu da je covek drzao plastenike i radio sa cijanidom svakodnevno??? I onda odjednom cudno sto je imao cijanid u telu, pa imao je kad je to udisao.
Puno stvari tu ne pise. Ali dobro.
Sofi
Pa da li je moguće da ovako lupate. Za čega se cijanid koristi u plasteničkoj proizvodnji?
PETAR
Da li si ti retardiran...
Ferika
A za čega se koristi u bolnici?
nja89 Odgovori
a za sta je ono kriv Babic? ili mali Mitrovic...para vrti...
Herbiko_sa_medom Odgovori
Ovo je sramota. Irena je divna zena. Oslobodite je odmah sram vas bilo..
Vesna
Eee sad kad ste vi rekli to anonimno na lokalnom sajtu, evo odmah ce da je puste, samo da svane, mrak je sada. Svako da odgovara za svoja dela!!!
Milovan Odgovori
Naravno da se jedinjenja cijanida koriste i u zaštiti bilja. Fumiganti - gasovita sredstva za regulaciju populacije štetočina (insekata i glodara), kao što je na primer cijanovodonik, a takođe i pojedini organski fungicidi - hemijska sredstva za suzbijanje rasta i uništavanje gljivica, odnosno za zaštitu biljaka i životinja, su po svom sastavu kompleksna jedinjenja, kao npr. metil-živa(II)-cijanid, metil-živa(II)-cijano-guanidin.....Tako da SOFI ne komentarišite, ako ne znate šta pričate.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.