Komentara: 12
Pregleda: 10574

Irena Šarkanj ponovo osuđena na 13 godina zatvora

04.02.2020. u 13:52h
Izvor: Subotica.com
Sudsko veće Višeg suda u Subotici danas je donelo je odluku da je medicinska sestra Irena Šarkanj kriva za ubistvo muža Ištvana Šarkanja, tako što mu je u prostorijama Opšte bolnice ubrizgala cijanid od čega je čovek preminuo, i osudilo je na zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina.
Irena Šarkanj ponovo osuđena na 13 godina zatvora

Sudsko veće je ovim potvrdilo svoju presudu donetu 8. marta prošle godine, koju je, posle žalbi branioca i tužioca osporio Apelacioni sud u Novom Sadu i dokazni postupak vratio na početak.    

Posle ponavljanja dokaznog postupka i saslušanja svedoka, po mišljenju suda nije se došlo do novih saznanja koja bi ukazivala na drugačije okolnosti izvršenja krivičnog dela koje se dogodilo u februaru 2018. godine.

- Irena Šarkanj je kriva što je lišila života svog supruga Ištvana Šarkanja, tako što mu je u špric od deset miligrama ubrizgala 7.59 miligrama cijanida. U tom momentu okrivljena je bila svesna svog dela – navodi se, između ostalog, u obrazloženju presude. Iako je odbrana tvrdila da okrivljena nije bila prisutna na Hitnom prijemu dok se oštećenom ukazivala pomoć i da je uzrok smrti lek antropin, utvrđeno je da je bila sa njim svo vreme i da je čovek umro od posledica ubrizgavanja cijanida u organizam. Ponašanje okrivljene je takođe ukazalo na to jer, iako zaposlena na odeljenju ginekologije, niko od nje nije tražio pomoć prilikom reanimacije a ona je uprkos tome ušla u salu i ubrizgala mu špric. Imajući u vidu dalji tok situacije sadržaj šprica mogao je da bude samo cijanid.

Iako sud nedvosmisleno smatra da je Irena Šarkanj izvršila delo za koje se tereti, ona je i danas tvrdila da bnije kriva za smrt svog supruga.

- Nisam imala cijanid, niti bilo koji drugi otrov koji je on koristio. Sigurna sam da nisam ubila svog muža a ko me smatra krivom, nosiće me na savesti – branila se Irena Šarkanj.

Inače, za krivično delo ubistvo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Okrivljenoj u presudu ulazi vreme porvedeno u pritvoru, a dužna je i da plati troškove postupka od oko 250.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 10574

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.