Komentara: 7
Pregleda: 2218
Foto

Položeni venci na spomenik Risaru i Blašku Rajiću

11.08.2019. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
U čast obeležavanja Dužijance, risari i risaruše položili su vence ispletene od žita na spomenik Risaru i na spomen-ploču Blašku Rajiću.
Položeni venci na spomenik Risaru i Blašku Rajiću

Vredni risari i risaruše najpre su se okupili oko spomenika onog koji je tu da podseća na njihov trud u obavljanju najvažnijeg posla tokom godine. Prema rečima Andrije Anišića, predsednika Udruženja bunjevačkih Hrvata "Dužijanca", poruka ove manifestacije nije ni folklor, ni nošnja, ni tambura, već rad i pohvala svih onih koji žele da rade.

- Kada ste vi radili na takmičenju risara, onda ste nas podsetili na to kako su naši pradedovi sa žuljevima i znojem zarađivali hleb, a vi ste, iz ljubavi prema njima, takođe prihvatili da to isto činite. Ovaj spomenik Risaru pokazuje jedan zamah kosom koji ste vi ove godine radili, video sam da nije lako, vi to najbolje znate kako je. Zahvaljujem se i hvala vam što ćete i ove godine počastiti spomenik vencem od žita i neka vas Bog blagoslovi za vaš trud i svu vašu ljubav - rekao je Anišić okupljenim risarima i risarušama.

Venac ispleten od žita, risari i risaruše su potom položili i na spomen-ploču Blašku Rajiću, bez kojeg, kako su i sami naglasili, "ne bi ni bilo Dužijance".

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 19 časova
Komentara: 7
Pregleda: 2218
Povezana vest
Povezane teme
dužijanca dužijanca subotica risari spomenik risaru spomenik blašku rajiću udruženje bunjevačkih hrvata "dužijanca" subotica andrija anišić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.