Komentara: 1
Pregleda: 4944

Poljoprivrednici traktorima u Beograd

30.05.2011. u 15:48h
Izvor: RTV
Poljoprivrednici traktorima u Beograd
Nezadovoljni novom agrarnom politikom Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednici iz raznih krajeva Vojvodine (Subotice, Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Pančeva...) krenuli su jutros oko devet sati traktorima ka centru Beograda, a destinacija im je Ministarstvo poljoprivrede i zgrada Vlade Srbije.

Kako su juče istakli, poljoprivrednici su nezadovoljni zbog smanjene površine poljoprivrednog zemljišta koje se subvencioniše, a svoj protest su već izrazili uputivši pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, ministru poljoprivrede Dušanu Petroviću i premijeru Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću.

Vlada Srbije trebalo bi ove nedelje da usvoji uredbu o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa 14.000 dinara po hektaru što je iznos jednak prošlogodišnjem, ali i da smanji maksimalnu površinu koju subvencioniše po gazdinstvu na 10 hektara. Prošle godine subvencije po hektaru, za koje je iz budžeta izdvojeno 120 miliona evra, koristilo je 74.000 registrovanih gazdinstava, a maskimalna površina koja je subvencionisana iznosila je 100 hektara po gazdinstvu.

Poljoprivrednici iz Subotice zaobilaze policijske blokade

Poljoprivrednici iz Subotice koji su traktorima jutros krenuli u protestnu vožnju do Beograda, posle blokada kod Starog Žednika i mesta Mali Beograd, na magistralnom putu E 75, uspeli su atarskim putevima da stignu do Bačke Topole.

Kako je za Radio-televiziju Vojvodine rekao Miroslav Ivković, iz Asocijacije poljoprivrednika, stotinak poljoprivrednika iz subotičkog kraja neće i pored policijskih blokada odustati od puta za Beograd.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4944
Povezane teme

traktorima na beograd

štrajk poljoprivrednika

protest poljoprivrednika traktorima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.