Komentara: 23
Pregleda: 3355

Policija apeluje na građane da ne koriste pirotehniku

30.12.2022. u 18:00h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Policija apeluje na građane da ne koriste pirotehniku

Policijska uprava u Subotici apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

 - Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija - navode iz PU Subotica.

MAJKA MLADIĆA SA AUTIZMOM: ZBOG PETARDI 19 GODINA NE SLAVIMO NOVU GODINU NITI POKUŠAVAMO DA UŽIVAMO U PRAZNIČNIM ČAROLIJAMA - Da li je sekund nečijeg zadovoljstva vredan stresa koji proživaljaju osobe sa autizmom kada čuju pucanj petarde? Na ovo pitanje treba da odgovore svi oni koji ovih dana planiraju da napune džepove pirotehničkim sredstvima. I pre nego što izvadite petardu i upaljač iz džepa setite se onih kojima će taj jedan jedini pucanj upropastiti novogodišnju noć, iako svi imamo podjednako pravo da u njoj uživamo!

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

- Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova - stoji u policijskom saopštenju.

Zakonom o javnom redu i miru propisana je novčana kazna u iznosu od 50 hiljada do 100 hiljada dinara ili rad u javnom interesu za one koji paljenjem pirotehničkih sredstava narušavaju javni red i mir ili ugrožavaju sigurnost građana.

Ovlašćena službena lica u Subotici, Bačkoj Topoli i Malom Iđošu aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 3355

Povezana vest

Povezane teme

petarde

pirotehnička sredstva

pirotehnika

bacanje petardi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.