Komentara: 14
Pregleda: 11317

Policajci sa dvojnim državljanstvom

11.03.2014. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Lica koja imaju dvojno državljanstvo mogu biti zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova, potvrđeno je nedavnom izmenom Zakona o policiji, a u toku je i izrada pravilnika koji reguliše na kojim mestima lica sa dvojim državljanstvom mogu biti zaposlena.
Policajci sa dvojnim državljanstvom

Ovakva odluka, po rečima gradonačelnika Subotice, idu i u korist policije jer je uvek je bolje da su lica koja obavljaju taj posao rođeni u ovom gradu i koji poznaju sredinu.

Svako ko je stekao dvojno državljanstvo ima pravo da bude zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali samo na određenim pozicijama, što će biti definisano pravilnikom čija je izrada u toku.

Po rečima gradonačelnika Subotice Jenea Maglaia, ovo je jedan pozitivan primer i konačno idemo u pozitivnom pravcu da posao u državnim organima sa državnog nivoa mogu da dobiju lica sa dvojnim državljanstvom koja su rođena ovde.

Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je raspisalo konkurs za 480 novih policajaca, od čega će 30 biti zaposleno u Subotici, a lica sa dvojnim državljanstvom imaju pravo da konkurišu na ovaj konkurs.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 11317

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.