Komentara: 10
Pregleda: 4632

Pokrajina treba da obezbedi 14 miliona dinara za Kanjižu

21.08.2015. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski savet za migracije predlaže Pokrajinskoj vladi da se obezbedi blizu 14 miliona dinara za Kanjižu.
Pokrajina treba da obezbedi 14 miliona dinara za Kanjižu

Pokrajinski savet za migracije, koji je osnovala Pokrajinska vlada, je na konstitutivnoj sednici održanoj 21. avgusta 2015. godine, usvojio program mera i akcija koje će biti preduzete u narednom periodu u cilju rešavanja problema prouzrokovanih povećanim brojem migranata na teritorijama lokalnih samouprava Kanjiže i Subotice.

Predsednik Pokrajinskog saveta za migracije Mihalj Njilaš je istakao da se formiranjem ovog Saveta Pokrajinska vlada aktivno uključila u poslove u vezi sa upravljanjem migracijama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Članovi ovog Saveta su predstavnici Crvenog krsta Vojvodine, UNHCR, Direkcije za robne rezerve Vojvodine, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Policijske uprave Novi Sad, kao i Pokrajinki poverenik za izbeglice i predstavnici pokrajinskih sekretarijata.

Pored sagledavanja i praćenja stanja Pokrajinski savet za migracije će uspostaviti aktivnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i međunarodnim organizacijama.

Na današnjoj sednici je doneta odluka da se uputi predlog Pokrajinskoj vladi o odobravanju sredstava iz stalne budžetske rezerve za lokalnu samoupravu u Kanjiži za revitalizaciju javnih površina, infrastrukturu tranzitne zone za migrante, kupovinu sanitetskog vozila sa punom opremom, kombi vozila za prevoz radnika JP „Komunalac“, kao i isplatu jednomesečnih troškova održavanja tranzitne zone, u ukupnom iznosu od 13.742.586,00 dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor: Subotica.com

Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar)

Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar) Migranti u Kanjiži (Prihvatni centar)
Pogledaj ostale fotografije

Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži

Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4632

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.