• Pregleda: 3844

Pokrajina treba da obezbedi 14 miliona dinara za Kanjižu

Pokrajinski savet za migracije predlaže Pokrajinskoj vladi da se obezbedi blizu 14 miliona dinara za Kanjižu.
Pokrajina treba da obezbedi 14 miliona dinara za Kanjižu

Pokrajinski savet za migracije, koji je osnovala Pokrajinska vlada, je na konstitutivnoj sednici održanoj 21. avgusta 2015. godine, usvojio program mera i akcija koje će biti preduzete u narednom periodu u cilju rešavanja problema prouzrokovanih povećanim brojem migranata na teritorijama lokalnih samouprava Kanjiže i Subotice.

Predsednik Pokrajinskog saveta za migracije Mihalj Njilaš je istakao da se formiranjem ovog Saveta Pokrajinska vlada aktivno uključila u poslove u vezi sa upravljanjem migracijama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Članovi ovog Saveta su predstavnici Crvenog krsta Vojvodine, UNHCR, Direkcije za robne rezerve Vojvodine, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Policijske uprave Novi Sad, kao i Pokrajinki poverenik za izbeglice i predstavnici pokrajinskih sekretarijata.

Pored sagledavanja i praćenja stanja Pokrajinski savet za migracije će uspostaviti aktivnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i međunarodnim organizacijama.

Na današnjoj sednici je doneta odluka da se uputi predlog Pokrajinskoj vladi o odobravanju sredstava iz stalne budžetske rezerve za lokalnu samoupravu u Kanjiži za revitalizaciju javnih površina, infrastrukturu tranzitne zone za migrante, kupovinu sanitetskog vozila sa punom opremom, kombi vozila za prevoz radnika JP „Komunalac“, kao i isplatu jednomesečnih troškova održavanja tranzitne zone, u ukupnom iznosu od 13.742.586,00 dinara, navodi se u saopštenju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
nikica Odgovori
Posle termina "odmorište"imamo novi termin -"tranzitna zona".Na osnovu današnjih vesti sa Makedonsko -Grčke granice, gde je angažovana vojska, sleduju nam novi termini-tranzitni Severno-Bački okrug-tranzitna Pokrajina Vojvodina-tranzitna Republika Srbija.
Iskustva Grčke koja je donela određene mere u vezi migranata pokazuju rezultate a kada ne možete da sami nešto smislite morate prepisati.
Međunarodna zajednica će pomoći izgradnju "tranzitnih zona" pored Beograda,Subotice ,Kanjiže... -samo da ne bude nigde u EU.

Escape From Greece-youtube
ma da Odgovori
Pranje, pranje i samo pranje para....
Laslo Odgovori
Potrosite na nase, koji su doprineli dok su mogli. Ne na ljude koji nikad nemaju nikakvu ambiciju da rade, nego samo da iskoriste dobrovolju drugih zemalja.

Setite se cigana na zapadu! Dodje cigan prvi dan i na ulici vide $5.00. Nogom ga odgura i kaze da "prvi dan ne radim."
Vesko Odgovori
Zuti lopovi daju sve od sebe, da pomognu Kanjizi i Subotici u zbrinjavanju migranata, a Vulin i Dzej
ce se prosetati i slikati, zajedno sa gradonacelnikom.
nikica Odgovori
Albumi sa slikama migranata (i istaknutih političara) daju samo jedan segment ovih migracija a da bi album bio kompletan trebalo bi ga dopuniti sledećim slikama:
-Prvim kontaktom sa EU,na Grčkom ostrvu,sa neskrivenim osećanjima sreće zbog bekstva od rata i nasilja--Chaos in Kos-youtube
-- Violence on Kos
-Prilagođavanjem i prihvatanjem života u novoj sredini sa izrazima dubokog poštovanja u Mađarskoj-
--Hungarian Police Battle With Muslim Protesters
-i na kraju usvajanjem najviših evropskih vrednosti i njihov dalji razvoj i prosperitet u Švedskoj-
--Muslim Gangs Take Kontrol Of 55 Zones in Sweden
gogi Odgovori
Taj novac preusmeriti, u zdravstvo,subotickoj bolnici nedostaju sredstva, i oprema za rad, a pokrajina treba da finansira imigrante,,, e ovo je vec strasno.
Safet Odgovori
A nasem narodu nema ni leba besplatan????
Milan024 Odgovori
Po poslednjem saopstenju FRONTEXA, na Sirijsko-Turskoj granici čeka na ulaz u Tursku, 3,000.000 (Trimiliona imigranata) !!!!!
Turci ih PROMPTNO šalju u Grčku, a iz Grčke...
Za to vreme, Dzej i Vucko se slikaju, pričaju prazne price, izmisljaju nove termine, ma jednom recju, "krste jarice"
SRBIJO, spremi se, nisi svesna sta te čeka!!!!!!
city woman Odgovori
Prvo se uniste javne površine, okolina i infrastruktura, banja Kanjiza i ostalo pa se onda traže srdedstva iz budžeta, to su naši novci koje mi plaćamo kao porez.

I treba sto više civilnih organizacija da očvrne, da se stane na put nestrucnim, neorganizovanim "nemoćnim" političarima.
Bocy Odgovori
http://bktvnews.com/ipak-nisu-u-prolazu-migranti-ostaju-u-srbiji

Bice tu novi termin kao na primer trajno ostaju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.