Komentara: 19
Pregleda: 5848
Foto

Pokrajina opredelila 27 miliona za nastavak radova na Pozorištu

20.04.2016. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Nebojša Malenković i gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišli su radove na rekonstrukciji i izgradnji Narodnog pozorišta.
Pokrajina opredelila 27 miliona za nastavak radova na Pozorištu

Na krovu zgrade, Malenković je simbolično uručio Maglaiu Odluku o dodeli sredstava u visini od 27 miliona dinara, čime su stvoreni uslovi za raspisivanje tendera za šestu fazu radova na izgradnji objekta.

Malenković i Maglai nisu krili zadovoljstvo dinamikom radova u okviru pete faze, koja podrazumeva zatvaranje objekta, radove na krovu i delu fasade novog dela zgrade Narodnog pozorišta. Vrednost radova u okviru pete faze, čiji je završetak planiran do karaja maja, je 225 miliona dinara, od kojih je pokrajina preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojila oko 145 miliona dinara.

- Odlučnost Pokrajinske vlade da zavši rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici nikada nije bila pod znakom pitanja, do danas smo isplatili 367 miliona dinara za rekonstrukciju ovog zdanja. Za nas je pitanje rekonstrukcije Narodnog pozorišta pitanje očuvanja kulture i identiteta u Vojvodini - kaže Malenković.

Sa 35 miliona dinara koje je izdvojila republika i dodatnih 27 miliona dinara koje je novom Odlukom o dodeli sredstava opredelila pokrajina, prema rečima Maglaia, stvoreni su uslovi za početak šeste faze radova koja predviđa uređenje fasade sa tri strane novog objekta.

Pokrajina opredelila 27 miliona za nastavak radova na Pozorištu

- Bilo bi potrebno oko 110 miliona dinara da kompletno završimo fasadu. Zahvaljujući izdvajanjima pokrajine i republike obezbedili smo više od pola sredstava, tako da će do kraja godine ostati da se završi jedino fasada sa Ulice Ive Vojinovića. Možda ćemo uspeti da obezbedimo dodatna sredstava da i taj deo fasade završimo - ističe Maglai.

Ukoliko radovi budu tekli kako je planirano, šesta faza bi trebalo da počne krajem avgusta, što bi značilo da će do kraja godine i nova zgrada Narodnog pozorišta

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta Obilazak radova na izgradnji Narodnog pozorišta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 dana
Komentara: 19
Pregleda: 5848

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

jene maglai

izgradnja narodnog pozorišta

pozorište

subotica pozorište

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.