Komentara: 12
Pregleda: 2371

Pokrajina obezbedila sredstva za renoviranje košarkaškog terena u OŠ "Kizur Ištvan"

25.05.2020. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Vladimir Batez, i direktor OŠ "Kizur Ištvan", Dejan Anđelović, potpisali su ugovor o dodeli sredstava, u visini od 800.000 dinara, za rekonstrukciju košarkaškog terena u ovoj subotičkoj školi. Ovo je nastavak odlične saradnje lokalnog i pokrajinskog nivoa vlasti, koja je našem gradu za četiri godine obezbedila 45 miliona dinara..
Pokrajina obezbedila sredstva za renoviranje košarkaškog terena u OŠ "Kizur Ištvan"

Današnja poseta Subotici bila je još jedna prilika da se pokrajinski sekretar informiše o potrebama našeg grada u oblasti sporta, odnosno sportske infrastrukture, a koji je tom prilikom istakao da se u njegovom mandatu Subotica pokazala kao odličan partner.

- Sekretarijat koji vodim, i ja lično, imao je odličnu saradnju sa Gradom Suboticom u protekle četiri godine, a kao plod te saradnje je realizacija 72 projekata u oblasti sporta, ukupne vrednosti od 45 miliona dinara. - rekao je Vladimir Batez, precizirajući da se pretežno radi o sanaciji sportskih terena, igrališta, podršci vrhunskom sportu, odnosno svim onim projektima koje je delegirala subotička lokalna samouprava.

Iz pokrajinskog budžeta ranije su najavili da će finansijski podržati rekonstrukciju Gradskog stadiona, a u međuvremenu u toku je realizacija izgradnje reflektora na pomoćnom terenu Gradskog stadiona. Među projektima koji će biti sufinansirani od strane Pokrajinske vlade Batez je najavio i rekonstrukciju dvorišta OiSŠ "Žarko Zrenjanin".

Njegov kolega na lokalnom nivou, Nemanja Simović, zahvalio se na ukazanom poverenju i podršci koja traje od 2016. godine. U tom periodu realizovani su brojni projekti među kojima su sportski tereni sa tartan podlogom u OŠ "Jovan Mikić".

- Pokrajinski sekretarijat je postavio određene standarde kada kao lokalna samouprava želite da aplicirate za sredstva, mi smo to ispoštovali. Zahvalio bi se Božidarki Golubović, Službi za lokalni ekonomski razvoj i Zagorki Panić, pomoćniku gradonačelnika, koji su nam izuzetno pomogli u pripremi dokumentacije. - rekao je Nemanja  SImović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport. - Ne treba zaboraviti ni podršku omladinskim udruženjima, i to je sve u svemu bila jedna dobra i plodonosna saradnja.

Rekonstruisani sportski teren dobiće i OŠ "Sveti Sava", a ti radovi su predviđeni da se okončaju naredne sedmice, kada će i zvanično biti dati na upotrebu.

U prisustvu gradonačelnika i sekretara Sportskog saveza Subotice, pokrajinski sekretar i direktor OŠ "Kizur Ištvan" parafirali su ugovor o dodeli sredstava u visini od 800.000 dinara, koja će biti iskorišćena za sanaciju košarkaškog terena u ovoj školi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 2371
Povezana vest
Povezane teme
nemanja simović OŠ Kizur Ištvan vladimir batez
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.