Komentara: 30
Pregleda: 7794
Foto

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

02.06.2020. u 19:45h
Izvor: Subotica.com
Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

U protekle četiri godine Pokrajinska vlada je projekte u Subotici finansirala sa više od dve i po milijarde dinara, a ulaganja će se nastaviti i ubuduće – rečeno je danas prilikom posete Đorđa Milićevića, potpredsednika Pokrajinske vlade i Vladimira Bateza, pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

Tokom radne posete potpisan je ugovor o rekonstrukciji terena u ŠOSO „Žarko Zrenjanin“, a pokrajinski funkcioneri i čelnici grada obišli su obnovljenu salu i teren u OŠ „Sveti Sava“.

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu- Drago mi je što vidim da su realizovani kapitalni projekti u svim sferama života, od zdravstva, obrazovanja, vodovodne i kanalizacione mreže,  izgradnje velnes i spa centra na Paliću,  do završne faze radova na zgradi Narodnog pozorišta i mnogih drugih. Saradnja je bila izuzetna, zahvaljujući agilnom rukovodstvu grada, koje u svakom momentu ima spremne projekte da konkuriše kod pokrajinskih i republičkih institucija – istakao je Đorđe Milićević.  – Posle sastanka u Gradskoj kući potpisan je ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i ŠOSO „Žarko Zrenjanin“ o investiciji vrednoj pet miliona dinara, za kompletno  opremanje školskog dvorišta. Projekat po pola  finansiraju pokrajina i grad. Pre toga smo uložili 6.6 miliona dinara u fiskulturnu salu i nabavku opreme za ovu školu. Teren u OŠ „Sveti Sava“ možemo reći da je izgrađen kompletno nov, a ta investicija je bila 2.6 miliona dinara, a pre toga smo zajednički rekonstruisali fiskulturnu salu. Ovo je deo velike akcije obnove obrazovnih ustanova u celoj Srbiji, idemo u korak sa savremenim tehnologijama, ali i u obnavljanje objekata.

U protekle četiri godine u obrazovne ustanove u našem gradu uloženo je oko 500 miliona dinara iz budžeta sva tri nivoa vlasti. Po rečima gradonačelnika Subotice, investicije u škole su najbolji primer nastojanja grada da uvek ima spremne projekte kojima može da aplicira za sredstva.

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

- U julu 2016. nismo imali nijedan projekat a krajem te godine kritikovani smo zašto  u budžetu planiramo toliko sredstava za projekte. Rezultate te odluke vidimo danas – poručuje gradonačelnik Bogdan Laban, podsećajući da su realizovani kapitalni projekti, poput „Ipsilon kraka“ i izgradnje pozorišta, koji su decenijama tavorili.  – Uz veliku pomoć republičke i pokrajinske vlade na Paliću se uradilo ono što nije rađeno proteklih 50 godina – rekonstruisani su Veliki park, Velika Terasa, Letnja pozornica a gradi se Akva park i velnes centar. U  Suboticu se u protekle tri i po godine slilo više od 15 milijardi dinara. To je rezultat ozbiljnog rada i zalaganja.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica imaju veoma dobru saradnju a ona je iznjedrila 73 projekta u koje je uloženo 50 miliona dinara.

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

- Ranije smo u ovoj školi rekonstruisali fiskulturnu salu a sada smo sredili teren, koji pre svega, nije bio bezbedan za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Sada ovde može da se odvija nastava ali i trenira – objasnio je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. – Akcenat ulaganja je na obnovu fiskulturnih sala, igrališta jer mi školski sport viidmo kao bazu budućeg takmičarskog i vrhunskog sporta. Za svaki projekat smo imali podršku u vidu sufinansiranja i sve što smo započeli završili smo do kraja.

Novom sportskom terenu najviše se obradovalo 560 đaka OŠ „Sveti Sava“, koji će ovde moći da igraju košarku, mali fudbal, rukomet...

- Zahvaljujem se na značajnim ulaganjima svima koji su imali sluha za naše potrebe u koju je uloženo više od 25 miliona dinara, od čega je 11 miliona iz pokrajinske a 14 miliona iz gradske kase – kaže direktor škole Novica Pavlović. – Zahvaljući tome uspeli smo da uradimo urgentne radove na rekonstrukciji škole. Teren je izgrađen 1978. godine i bio je u zaista lošem stanju.
Sređeni teren dobiće i đaci škole „Žarko Zrenjanin“, što je veoma značajno s obzirom na specifičnost ove obrazovne ustanove koja školuje decu sa smetnjama u razvoju
.

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

Pokrajina nastavlja ulaganja u Suboticu

- Zahavljujem se u ime dece, njihovih roditelja i nastavnika Gradu Subotici na podršci jer su imali sluha za naše probleme i ideje, i što su naš projekat „Uredimo školsko dvorište“ na pravi način predstavili Pokrajinskoj vladi. Tako je prepoznata neophodnost jednog takvog namenskog prostora – ističe direktorka škole Dragana Vučković. – Zahvaljujući tome  podići ćemo na višo nivo zbrinjavanje dece, odnosno lica koja imaju razvojnih problema. Dvorište će biti prilagođeno deci sa motoričkim smetnjama i imaće specijalizovane sprave  koja će deci omogućavati da razvijaju motoričke i psihičke potencijale, kao i prostor za zdravu relaksaciju dece i korekciju svih problema koje imaju. Imaćemo jedan lep ambijent u kome će deca  moći da razvijaju svoje sposobnosti.

Izvor: Subotica.com
Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“ Obilazak izgrađenog otvorenog rukometnog terena u OŠ „Sveti Sava“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 7794

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.