Komentara: 5
Pregleda: 2588
Foto

Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

20.04.2018. u 17:19h
Izvor: Subotica.com
Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova subotički Gerontološki centra dobio je ukupno četiri miliona dinara za investicije i programske aktivnosti.
Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

Za kupovinu opreme za perionicu namenjeno je tri miliona, dok je za ponovno uvođenje usluge „seoskog domaćina“ opreedeljeno milion dinara. Ugovori o dodeli sredstava danas su potpisani u Gerontološkom centru.

- U okviru konkursa, Pokrajina je dodelila ukupno 65 miliona dinara, kako za ustanove kojima je osnivač, tako i za centre za socijalni rad i udruženja građana. Svaka ustanova koja je konkurisala je i dobila sredstva, a prilikom raspodele, vodilo se računa o prioritetnim potrebama - istakao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu zaštitu. - Kao što smo i najavili, ovo će biti godina ulaganja u razvoj socijalne zaštite i ovo nije kraj jer ćemo sredinom godine opredeliti dodatna sredstva.

Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

Pomoć i podrška Pokrajinske vlade, koja je i osnivač Gerontološkog centra je veoma značajna za razvoj ustanove, koja je lider u regionu u oblasti socijalne zaštite.

- Zahvalan sam resornom sekretarijatu što je prepoznao potrebe Gerontološkog centra. Nabavka opreme za perionicu nam je veoma važna jer ona radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, a isto tako je značajan i projekat usluge „seoskog domaćina“, koji će trajati šest meseci i treba da bude na usluzi našim najstarijim sugrađanima u ruralnim sredinama – obasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Pored ove ustanove, na istom konkursu sredstva je dobio i Dom „Kolevka“, oko 1.3 miliona dinara i Gradsko udruženje penzionera – 100.000 dinara.

- Ovo je dokaz da gradske ustanove u udruženja imaju kvalitetne projekte – dodao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Izvor: Subotica.com
Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV Uručivanje ugovora za projekte finansirane iz APV
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2588
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

predrag vuletić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.