Komentara: 5
Pregleda: 2018
Foto

Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

20.04.2018. u 15:19h
Izvor: Subotica.com
Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova subotički Gerontološki centra dobio je ukupno četiri miliona dinara za investicije i programske aktivnosti.
Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

Za kupovinu opreme za perionicu namenjeno je tri miliona, dok je za ponovno uvođenje usluge „seoskog domaćina“ opreedeljeno milion dinara. Ugovori o dodeli sredstava danas su potpisani u Gerontološkom centru.

- U okviru konkursa, Pokrajina je dodelila ukupno 65 miliona dinara, kako za ustanove kojima je osnivač, tako i za centre za socijalni rad i udruženja građana. Svaka ustanova koja je konkurisala je i dobila sredstva, a prilikom raspodele, vodilo se računa o prioritetnim potrebama - istakao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu zaštitu. - Kao što smo i najavili, ovo će biti godina ulaganja u razvoj socijalne zaštite i ovo nije kraj jer ćemo sredinom godine opredeliti dodatna sredstva.

Pomoć i podrška Pokrajinske vlade, koja je i osnivač Gerontološkog centra je veoma značajna za razvoj ustanove, koja je lider u regionu u oblasti socijalne zaštite.

- Zahvalan sam resornom sekretarijatu što je prepoznao potrebe Gerontološkog centra. Nabavka opreme za perionicu nam je veoma važna jer ona radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, a isto tako je značajan i projekat usluge „seoskog domaćina“, koji će trajati šest meseci i treba da bude na usluzi našim najstarijim sugrađanima u ruralnim sredinama – obasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Pored ove ustanove, na istom konkursu sredstva je dobio i Dom „Kolevka“, oko 1.3 miliona dinara i Gradsko udruženje penzionera – 100.000 dinara.

- Ovo je dokaz da gradske ustanove u udruženja imaju kvalitetne projekte – dodao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2018
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica predrag vuletić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.