• Pregleda: 1880

Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova subotički Gerontološki centra dobio je ukupno četiri miliona dinara za investicije i programske aktivnosti.
Pokrajina finansira ustanove socijalne zaštite u Subotici

Za kupovinu opreme za perionicu namenjeno je tri miliona, dok je za ponovno uvođenje usluge „seoskog domaćina“ opreedeljeno milion dinara. Ugovori o dodeli sredstava danas su potpisani u Gerontološkom centru.

- U okviru konkursa, Pokrajina je dodelila ukupno 65 miliona dinara, kako za ustanove kojima je osnivač, tako i za centre za socijalni rad i udruženja građana. Svaka ustanova koja je konkurisala je i dobila sredstva, a prilikom raspodele, vodilo se računa o prioritetnim potrebama - istakao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu zaštitu. - Kao što smo i najavili, ovo će biti godina ulaganja u razvoj socijalne zaštite i ovo nije kraj jer ćemo sredinom godine opredeliti dodatna sredstva.

Pomoć i podrška Pokrajinske vlade, koja je i osnivač Gerontološkog centra je veoma značajna za razvoj ustanove, koja je lider u regionu u oblasti socijalne zaštite.

- Zahvalan sam resornom sekretarijatu što je prepoznao potrebe Gerontološkog centra. Nabavka opreme za perionicu nam je veoma važna jer ona radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, a isto tako je značajan i projekat usluge „seoskog domaćina“, koji će trajati šest meseci i treba da bude na usluzi našim najstarijim sugrađanima u ruralnim sredinama – obasnio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Pored ove ustanove, na istom konkursu sredstva je dobio i Dom „Kolevka“, oko 1.3 miliona dinara i Gradsko udruženje penzionera – 100.000 dinara.

- Ovo je dokaz da gradske ustanove u udruženja imaju kvalitetne projekte – dodao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Овца за шишање Odgovori
Тооо, финансирање установа СОЦИЈАЛНЕ провенијенције! Још један од "успеха" "напредњачке" власти, "намножиле" се такве установе за њихове владавине!
Ziggy Odgovori
A ima li nesto za skole,vrtice(za decu)???????? Deca nemaju detinjstvo zbog vas sa gnezdom na glavi!!!
Miki Odgovori
Nemate vi pojma.
Kokan Odgovori
Lupetas
radovan Odgovori
Dzeja treba pitati kolike su plate onih jadnih zenica u Gerentoloskom, da li je istina da same sebi kupuju uniforme????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.