• Pregleda: 3027

Pokrajina finansira rekonstrukciju tri subotičke škole

Tri subotičke osnovne škole dobile su sredstva na konkursu Pokrajinske vlade za investicije u oblasti obrazovanja. Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović juče je uručio ugovore direktorima škola.
Pokrajina finansira rekonstrukciju tri subotičke škole

Među 53 ustanove iz oblasti obrazovanja, koje su sredstva dobile za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje, jesu i subotičke osnovne škole „Jovan Mikić“, „10. oktobar” i „Petefi Šandor“ sa Hajdukova.

Osnovna škola „Jovan Mikić“ dobila je sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara za realizaciju prve faze projekta rekonstrukcije električne instalacije, dok su druge dve škole sredstva dobile za rekonstruciju krova. Školi „10. oktobar“ odobrena su sredstva za zamenu krova iznad fiskulturne sale, a zahvaljujući sredstvima u iznosu od 3,4 miliona dinara i školski objekat u Bačkim Vinogradima dobiće novi krov. Projekti će, kako je planirano, biti realizovani do kraja godine.

Ukupna vrednost odobrenih projekata sa teritorije Vojvodine je 150,4 miliona dinara. Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.

- Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu - rekao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.

Predsednik Pokrajinske vlade podsetio je da su prošle godine iz pokrajinskog budžeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.

- Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija - dodao je Mirović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
SISTEM Odgovori
Sad su se setili da ulivaju pare u škole, sad kada je sve manje đaka prvaka. Pitate se zašto? Pa naravno da bi presipali iz budžeta u svoj buDŽEP. Išlo bi im sve kao po loju da ih ja nisam prozreo, da da. Zato me i ganja služba! Ali previše sam ja lukav za njih. Moja nadprosčna inteligencija će me uvek držati tri koraka ispred njih. Ako želite najbolje vašoj deci upišite ih u neku školu van zemlje, na Zapadu. Tu im služba neće moći naškoditi ako budu politički nepodobni vladarima iz matice, ali će ih sabotirati online kao što mene sabotiraju godinama. Ja sam svoje dete upisao isto ovde u osnovnu školu, ovde čak imaju i vannastavne aktivnosti umetničkog klizanja u sred Maja. Kad bi to u Srbiji moglo? Nikada.
(anti)SISTEM
Polupismeni, još kradete nickove? A šta ćete kada nemate svoje Ja.

“Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa možda čak i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa... On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. On sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u “čaršijskom” smislu, dakle, sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavelom moralnom kočnicom, on ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom..."

Slobodan Jovanović, O poluintelektualcu
drapo Odgovori
Fasade, popravke, rekonstrukcije a OŠ "Đuro Salaj" još uvek nema fiskulturnu salu !!! Tako je to kad polupismeni ljudi bez sluha (ali po nečijim direktivama) raspoređuju naš novac ...
Ana Odgovori
Zašto nije završena fasade Tehničke škole? Urađen je samo prednji deo, za slikanje!
Ponuđač bez veze Odgovori
Interesantno će biti saznati ako bude ikako moguće koliko će u javnoj nabavci koštati izgradnja sa svim pratećim troškovima?Jer na zapadu ili u državama gde nema toliko korupcije za ovolike iznose bi se napravila stambena naselja a ne sitne intervencije, ali ovde metar kabla košta 100.000 dinara i jedan šteker 10.000 i to sve po zakonu!!!Zato smo tu gde jesmo.Jedan građevinski dnevnik,faktura dobavljača za materijal i izvođača radova koja bi se dala na uvid javnosti uz usporedbu cena na tržištu šokirala bi javnost o razmerama pljačke države kroz nameštene tendere i javne nabavke od 2000-e do dan danas.Legalan kriminal u Srbistanu koji se gasi ko sveća koja dogoreva!
JOJ
Sećam se, pre koju godinu, kada je EU naredila da semafori moraju da imaju zeleno prekidajuće svetlo (koje nije korišćeno decenijama jer se tako lakše kažnjava prolaz kroz žuto i bogatije puni budžet) da je jedan zvanični "genije" izjavio da će Srbija to uraditi ali da joj treba finansijska pomoć EU i to 400.000 dinara po raskrsnici što je oko 3500 evra! Bio sam šokiran s obzirom da se to danas rešava softverski promenom parametara, dakle ne košta ništa. Koliko li je u Srbiji raskrsnica i za svaku uzeti 3.500 evra!? Strašno! Još nešto, po proračunima Narodno pozorište u Subotici treba da košta 120 miliona evra (ko zna koliko će biti na kraju) a Valter je hotel Galerija izgradio za 20 miliona evra.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.