Komentara: 6
Pregleda: 3522

Pokrajina finansira rekonstrukciju tri subotičke škole

05.04.2018. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
Tri subotičke osnovne škole dobile su sredstva na konkursu Pokrajinske vlade za investicije u oblasti obrazovanja. Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović juče je uručio ugovore direktorima škola.
Pokrajina finansira rekonstrukciju tri subotičke škole

Među 53 ustanove iz oblasti obrazovanja, koje su sredstva dobile za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje, jesu i subotičke osnovne škole „Jovan Mikić“, „10. oktobar” i „Petefi Šandor“ sa Hajdukova.

Osnovna škola „Jovan Mikić“ dobila je sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara za realizaciju prve faze projekta rekonstrukcije električne instalacije, dok su druge dve škole sredstva dobile za rekonstruciju krova. Školi „10. oktobar“ odobrena su sredstva za zamenu krova iznad fiskulturne sale, a zahvaljujući sredstvima u iznosu od 3,4 miliona dinara i školski objekat u Bačkim Vinogradima dobiće novi krov. Projekti će, kako je planirano, biti realizovani do kraja godine.

Ukupna vrednost odobrenih projekata sa teritorije Vojvodine je 150,4 miliona dinara. Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.

- Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu - rekao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost.

Predsednik Pokrajinske vlade podsetio je da su prošle godine iz pokrajinskog budžeta podržana 122 projekta, te da su izvedeni radovi u 109 ustanova.

- Ova godina je za nas tek počela i ovih 150 miliona dinara je prva faza u realizaciji važnih investicija - dodao je Mirović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3522
Povezane teme

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.