Komentara: 9
Pregleda: 4238

Poklon Narodnoj kuhinji iz Turije

08.02.2013. u 16:46h
Izvor: RTV Yueco
Organizatori Kobasicijade u Turiji, po 11. put posetili su Suboticu, gde su osim predstavljanja svoje menifestacije i proizvoda, učestvovali i u humanitarnoj akciji, poklonivši 50 kilograma kobasica Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.
Poklon Narodnoj kuhinji iz Turije

Turijska kobasicijada se održava već 29. godina, a ova godina biće posebna po tome što se pravi kobasica za Ginisovu knjigu rekorda dužine 2029 metara. Ukusnu kobasicu koju proba većina Subotičana koji prođu pored štanda, korisnici Narodne kuhinje, imaće na trpezi već u utorak.

Ovu sada već dobo poznatu manifestaciju širom Srbije, podržali su mnogi poznavaoci ukusne hrane, te je iz tog razloga organizatorima omogućeno da konačno pozovu ekipu koja će kobasicu dugačku 2029. metara upisati u Ginisovu knjigu rekorda.

Osim najduže kobasice, ovu menifestaciju obeležiće kao i svake godine, standardne kobasice koju svi posetioci rado probaju.

Organizatori su sa sobom doneli i 50 kilograma kobasice koju su poklonili Narodnoj kuhinji Crvenog krsta.

29. Kobasicijada održaće se od 22. do 24. februara u Turiji na kojoj će najduža kobasica od 2029 metara, za koju je bilo potrebno oko tridesetak krmača do 300 kilograma, ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Izvor: RTV Yueco
Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada Kobasicijada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4238
Povezane teme

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.