Komentara: 1
Pregleda: 2453

Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu od 7. do 14. aprila u hotelu Patria

25.03.2014. u 09:37h
Izvor: Subotica.com
Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu za seniore održaće se od 7. do 14. aprila u Subotici. Subotička publika će imati priliku da po prvi put na jednom muškom šampionatu države bodre dvojicu svojih sugrađana - velemajstora Nikolu Sedlaka i internacionalnog majstora Novaka Čabarkapu.
Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu od 7. do 14. aprila u hotelu Patria

Sedlak je pravo učešća izborio kao pobednik jednog od polufinalnih turnira i od njega poznavaoci i ljubitelji šaha očekuju borbu za visoki plasman obzirom na dosadašnje rezultate i iskustvo sa najjačih
 medjunarodnih turnira.

Čabarkapa kao pobednik omladinskog prvenstva Srbije Srbije za 2013.god.stupa na najznačajniju domaću šahovsku scenu ohrabren ispunjavanjem uslova za zvanje internacionalnog šahovskog majstora, a svojom beskompromisnom igrom pokušaće da iznenadi iskusnije u borbi za što bolji plasman.

Prvenstvo će se igrati hotelu "Patria" od 7. do 14. aprila, a moći će da se prati i uživo putem Interneta.

Osmo kadetsko prvenstvo u šahu od 17. do 23. aprila u hotelu patria

Posle seniorskog, par dana posle (od 17. do 23. aprila), na istom mestu nastavlja se kadetsko prvenstvo Srbije, osmo po redu. Što se tiče sistema takmičenja takmičari će biti podeljeni u grupe po starosnim kategorijama od 8 do 18 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Očekuje se učešće  većeg broja mladih šahista iz Subotice i okoline.

Pripremajući se za nastup na kadetskom prvenstvu, najmladji šahisti iz Spartakove škole gostovali su kod mladih šahista iz Vrbasa i Zmajeva. Igrajući protiv nešto starijih i iskusnijih kadeta sa dve ekipe,u
 dva meča su ostvarili pobedu, nerešeno i dva poraza. Prva ekipa je dva meča zabelezila: 1,5:4,5 i 3,5:2,5, a druga ekipa 2,5:5,5 i 4.4.

Za kadete šahovske škole "Spartak" su nastupili: Skenderović Nikola, Engi Igor, Nikolić Branko, Ilić Nikola, Crnojević Savo, Marković Miloš, Vujević Marko, Urban Nadja, Mamuzić Dane i Mandić
 Andrija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2453

Povezane vesti

Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.