Komentara: 1
Pregleda: 3053

Naredne nedelje održava se 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu

02.04.2014. u 16:02h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici će se od 7. do 19. aprila u velikoj sali "Nepkera" održati 8. pojedinačni šampionat Srbije u šahu. 14 šahista od kojih je 10 velemajstora i četiri intermajstora boriće se za titulu prvaka Srbije. Igraće se po sistemu svako sa svakim i igraće se 13 kola.
Naredne nedelje održava se 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu

Na turniru će učestvovati i šahisti Spartaka Nikola Sedlak koji je 2010 bio šampion države i Novak Čabarkapa koji je trenutni omladinski prvak Srbije u šahu. Sve partije počinju u 15 časova i 30 minuta osim zadnjeg kola kada će sve partije početi u 11 časova.

Svečano otvaranje je u ponedeljka u 15 časova. Turnir će otvoriti gradonačelnik Subotice Jene Maglai koji će i simbolično da povuče prvi potez.

Ukupan nagradni fond turnira je 410.000 dinara, a prvaku će pripasti 120.000 dinara. Na turniru prisutan će biti i novi selektor šahovske reprezentacije Srbije. Ulaz je besplatan.

Naredne nedelje održava se 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu

Ovo je prvi šampionat države koji će se održati u Subotici posle više do 14 godina.2000 godine Subotica je bila domaćin tada šampionata SR Jugoslavije i daleke 1984 godine u okviru tadašnje velike Jugoslavije. Svi mečevi prenosiće se uživo putem sajta šahovskog saveza Srbije, a za sve prisutne partije će se prenositi na video bimu koji će biti postavljen u Velikoj sali Nepkera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3053

Povezane vesti

Povezane teme

prvenstvo u šahu

šah klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.