Komentara: 1
Pregleda: 7483

Pojačanja na poziciji veznog igrača i trenera golmana u FK "Spartak Zlatibor voda"

08.07.2012. u 12:31h
Izvor: Sportske.net
Naš fudbalski prvoligaš "Spartak Zlatibor voda" doveo je svoje drugo ovosezonsko pojačanje - to je iskusni Zoran Knežević, levonogi defanzivni igrač sredine.
Pojačanja na poziciji veznog igrača i trenera golmana u FK "Spartak Zlatibor voda"

Rođen je 1986. godine. Zoran Knežević je u srpskom fudbalu uspeo da se afirmiše u Borči, proveo je jedno vreme u ruskom Himkiju, zatim se vratio u BSK, skrenuo pažnju i većih srpskih klubova, no ponovo se otisnuo u Rusiju, igrao za ekipu drugoligaša Gazovika.

Sada se još jednom vraća u srpski fudbal, pojačaće vezni red Spartaka iz Subotice. Inače "Golubovi" su već doveli nekadašnjeg igrača Partizana, napadača Borka Veselinovića.

Inače, da dodamo, u toku su su pripreme za novu sezonu, treninzi fudbalera odvijaju se po planu uprkos velikim vrućinama i teškim vremenskim uslovima. Šef struke Zoran Milinković uveo je dva treninga dnevno koji se odvijaju u ranim prepodnevnim satima i predveče kada je bar malo prijatnije za rad.

Vladan Radača novi trener golmana

Pojačanja na poziciji veznog igrača i trenera golmana u FK "Spartak Zlatibor voda"Shodno najavama Uprava kluba je brzo reagovala i umesto Mustafe Peštalića dovela novog trenera golmana Vladana Radaču koji je poslednjih šest godina radio na Kipru u FC Etnikos Ahna. Radača je rođen 15. jula 1955. u Svilajncu. Igračku karijeru započeo u Radničkom iz Svilajnca. Stajao na golu brojnih drugoligaških ekipa bivše Jugoslavije: FK Bor (1975-77), Radnički Pirot (1977), FK Priština (1978) i FK Trepča iz Kosovske Mitrovice (1979-80), da bi na prvoligašku scenu kročio u dresu FK Rad Beograd (1982-88). Član generacije kluba sa Banjice koja je ostvarila istorijski uspeh plasiravši se u 1. Saveznu ligu u sezoni 1986/87. Nakon Rada, jedno vreme proveo na golu sarajevskog Željezničara. Karijeru okonćao u turskom Samsunu (1989-1993).

U dresu A reprezentacije odigrao je 5 utakmica. Debitovao je 11. novembra 1987. protiv Engleske (1:4) zamenivši indisponiranog Maura Ravnića nakon prvog poluvremena, i do kraja susreta sačuvao mrežu. Od reprezentativnog dresa se oprostio 4. juna 1988. protiv SR Nemačke (1:1) u Bremenu.

Trenersku karijeru započeo u Fk Rad 1993g. nakon toga radio u Sartidu, zatim u Grčkoj u Arisu i Kastoriji. Nakon toga Radnički (Niš), Crvena Zvezda, Mladi Radnik, Bežanija,  usput i kao trener golmana u mladoj reprezentaciji SRJugosslavije. Poslednjih šest godina trenerskim poslom se bavio na Kipru u FC Etnikos Ahna.

Izvor: Sportske.net
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7483
Povezane teme

fudbalski klub spartak

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.