Komentara: 18
Pregleda: 14639

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

21.09.2016. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova danas i sutra će sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, a koja se odvija u okviru Evropske nedelje kretanja (16-22. septembar).
Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će u okviru pomenute akcije biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

U saopštenju se podseća da je međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death - Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama).

Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.

Projekat EDWARD podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podržava navedeni projekat i poziva sve nadležne organe, organizacije i institucije da preduzmu mere u cilju povećanja bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a građane da poštuju odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 14639
Povezane teme

kontrola saobraćaja Subotica

saobraćajna policija

bezbednost dece

radarska kontrola

kontrola saobraćaja

bezbednost u saobraćaju

nadzor brzine

kontrola brzine

bezbednost saobraćaja

bezbednost građana

vezivanje bezbednosnog pojasa

ministarstvo unutrašnjih poslova

alkoholisanost

kontrola učesnika u saobraćaju

prekoračenje brzine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.