Komentara: 5
Pregleda: 1763

Pojačana kontrola jaja, ribe i mesa na pijacama

05.04.2018. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
Veterinarska inspekcija započela je vanrednu kontrolu hrane životinjskog porekla, a do kraja praznika akcenat će biti na obilaženju i kontrolisanju gradskih pijaca.
Pojačana kontrola jaja, ribe i mesa na pijacama

Tokom predstojećih vaskršnjih praznika, a usled povećanog prometa hrane životinjskog porekla, naročito ribe i jaja, veterinarski inspektori sprovodiće vanredne kontrole na svim mestima na kojima se prodaje ova hrana, s posebnim osvrtom na pijace na kojima se u praznične dane očekuje najveća ponuda i potražnja.

- Ovo je uobičajena praksa, jer svake godine pred Uskrs organizujemo vanredne kontrole. One su već počele i akcenat je na kontroli dokumentacije sa kojom hrana životinjskog porekla, odnosno riba i jaja dolaze na pijacu. Svaki proizvođač odnosno prodavac je odgovoran za ono što stavlja u promet, dok mi kontrolišemo poreklo robe i njenu dokumentaciju. Već smo uradili kontrolu na pijaci u Aleksandrovu i do kraja praznika će uglavnom pijace biti predmet naše kontrole - kaže veterinarski inspektor zadužen za Severnobački upravni okrug.

Kada su u pitanju jaja koja se prodaju u objektima za promet na malo i zelenim pijacama, veterinarska inspekcija kontrolisaće poreklo, sprovođenje dijagnostičkog ispitivanja jaja, parametre bezbednosti hrane, uslove čuvanja, skladištenja i izlaganja prodaji, kao i rokove upotrebe i deklarisanje. Iz Uprave za veterinu apeluju na potrošače da kupuju hranu koja je propisno deklarisana na mestima koja su za to registrovana. 

- Savet potrošačima je da kupuju samo onu robu koja je deklarisana na srpskom jeziku, jer to pokazuje da je roba legalno ušla u državu i da je ovde prošla veterinarsku kontrolu - dodaje veterinarski inspektor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 1763
Povezane teme

pijace

uskršnji praznici

inspekcija

Uskršnja kupovina

veterinarska inspekcija

hrana životinjskog porekla

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.