Komentara: 0
Pregleda: 2148

Pohvala plemenitosti

21.12.2008. u 09:49h
<p>Živimo u vremenu kada na adresu zdravstvene usluge stižu stalne kritike. Međutim, postoje na na&scaron;u sreću jo&scaron; uvek lekari, koji su svojim ličnim kvalitetima, stručno&scaron;ću i humano&scaron;ću održali plemenite tradicije lekarskog zvanja, &scaron;to su i obećali svečano, pozivajući se na svoju čast prilikom polaganja Hipokratove zakletve.</p>
Pohvala plemenitosti

Oni zaslužuju naše poštovanje, a u ovim teškim vremenima čak i divljenje.

Da dostojanstveni i savesni lekari ne bi ostali anonimni, kao što je to čest slučaj, želim ovim putem javno da se zahvalim lekarkama, čiji pacijent sam bio:

Mariji Mandić, lekarki opšte medicine u Domu zdravlja na Trgu žrtava fašizma. Zahvaljujući njenoj stručnosti i spremnosti da me pregleda i posle radnog vremena primljen sam sa njenim uputom sa pravom dijagnozom na Hitan prijem.

Tatjani Krnajić, lekarki u prijemnoj ordinaciji na Hitnom prijemu. Kao jednom od mnogih pacijenata te noći profesionalno je uradila sve preglede i, nakon što mi je detaljno objasnila moje zdravstveno stanje, uputila me je na bolničko lečenje.

Bojani Šakić, specijalisti pulmologije na plućnom odeljenju subotičke Bolnice. Lekar koji ne samo da sledi načela Hipokratove zakletve, već i svojim nesvakidašnjim optimizmom, velikim srcem i izrazitim intelektom zadivljuje sve svoje pacijente, bodri ih, uliva im nadu i jača želju za životom.

Ako vam je ikada život visio o svilenom koncu i ako ste ikada imali tu sreću da upoznate ove lekarke, znaćete o čemu vam govorim. Hvala im od sveg srca, koje danas još uvek kuca zahvaljujući njima.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2148
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.