Komentara: 23
Pregleda: 19917

Poginuo 39-godišnjak nakon što se srušila letilica "zmaj"

30.08.2018. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Muškarac star 39 godina poginuo je nakon pada letilice tipa "zmaj" na njivu u blizini aerodroma Bikovo. Istraga je u toku.
Poginuo 39-godišnjak nakon što se srušila letilica "zmaj"

Kako RTV Pink javlja, nesreća se dogodila jutros oko 6,35, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima. "Zmajem" je upravljao 39-godišnji S. Dž. iz naselja Bajša kod Bačke Topole, koji je poginuo na licu mesta. On je, kako prenose, poleteo sa aerodroma u 6.30 časova, a posle samo tri minuta leta sleteo u njivu i pritom na licu mesta poginuo.

Kako RTS saznaje S. Dž je bio na obuci za letenje motornim zmajem i do tragedije je imao 20 sati leta. Istraga je u toku, a biće obavljen uviđaj kako bi se utvrdio uzrok pada zmaja. 

Poginuo 39-godišnjak nakon što se srušila letilica "zmaj"

Aerodrom Bikovo nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice. Aerodrom se koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca.

Kako specijalizovani vazduhoplovni portal "Tango six" saznaje, na Bikovu je bilo bazirano više motornih zmajeva. Lokalna zajednica pilota motornih zmajeva, iako začetnici ove vrste letenja u Srbiji, nije imala registrovani centar za obuku ultra-lakih letelica i deo istrage će pored neposrednih uzroka ovog prvog leta bez instruktora verovatno biti fokusiran i na nedostatke u organizaciji letenja odnosno obuke za motorne zmajeve.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 19917

Povezana vest

Povezane teme

aerodrom bikovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.