Komentara: 0
Pregleda: 1822

"Poetika lutaka i predmeta"

24.05.2012. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
David Zuazola, čileanski glumac, muzičar I lutkar na “ 19. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu” učestvuje sa predstavom “Prljavo krilo”. Osim predstave, Zuazola je učesnik i IV Međunarodnog foruma za istraživanje pozorišne umetnosti u okviru Festivala, a danas je priredio radionicu “Poetika lutaka i predmeta” za školarce.
"Poetika lutaka i predmeta"

Radionica “Poetika lutaka i predmeta” koju je Zuazola održao na Otvorenom univerzitetu bila je namenjena deci školskog uzrasta koja su na radionicu donela svoj material. Njihov zadatak je bio da donesu otpadni materijal kako bi ga iskoristili na kreativan način.

Čileanac David Zuazola je do sada obišao niz prestižnih festival, a na subotičkom festivalu će se sutra predstaviti publici predstavom “Prljavo krilo” od 13 časova u pozorištu “Deže Kostolanji”. U ovoj predstavi Zuazola potpisuje kreaciju lutaka, režiju i celokupnu izvedbu. Zuazola je danas na Otvorenom univerzitetu održao radionicu “Poetika lutaka I predmeta”. Njegova tehnika se sastoji od kreativnog iskorištavanja otpada kako bi se napravile lutke. Polaznici su bili upoznati sa tehnikom izrade lutaka od otpada I lako dostupnog materijala, ali I sa njegovim odnosu prema lutkarstvu, inspiracijom za izradu lutaka kao I timskim radom na polju lutkarstva.

U okviru takmičarskog programa Festivala sutra će biti izvedene 4 predstave. Na sceni “jadran” Narodnog pozorišta od 11 časova pozorište lutaka “Ciroka” iz Mađarske će izvesti predstavu”Gabi I deda koji leti”, dok će u 13 časova u pozorištu “Deže Kostolanji” Pozorište lutaka Davida Zuazole iz Čiela odigrati predstavu “Prljavo krilo”. U Dečjem pozorištu će u novosadsko Pozorište maldih odigrati “Uspavanu lepoticu” u 18 časova, a od 20 časova će italijanski Teatro Verde izvesti “Bio jednom jedan kralj” na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1822
Povezane teme

19. međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.