Komentara: 45
Pregleda: 8185
Foto

Podvožnjak u Kosovskoj biće završen do kraja januara

28.11.2023. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Podvožnjak u Kosovskoj biće završen do kraja januara

Izgradnja podvožnjaka u Kosovskoj ulici biće završena do kraja januara 2024. godine, nakon čega će uslediti radovi na Majšanskom mostu, izjavio je ministar građevinarstva Goran Vesić koji je jutros obišao radove na brzoj pruzi u Subotici. Tom prilikom Vesić je podsetio da će podvožnjak kod Nove opštine biti završen najkasnije do kraja sledećeg meseca.

- Podvožnjak u Maksima Gorkog treba da bude gotov do kraja decembra, a ja očekujem da će to biti i ranije. Radovi na podvožnjaku u Kosovskoj ulici biće završeni u januaru naredne godine i kada to završimo krećemo da radimo Majšanski most. Takva dinamika je napravljena kako se ne bi sve zatvorilo - naveo je Vesić i zahvalio se Subotičanima na strpljenju - Najteži posao nam je bio upravo ovde u Subotici i to ne zato što su ovo bili najveći objekti, jer smo gradili i veće nadvožnjake, već zbog toga što građenje tih objekata podrazumeva deljenje grada na dva dela. To pravi problem u svakodnevnom funkcionisanju građana i remeti njihove navike. Trudili smo se da budemo brzi i zahvalan sam Kinezima koji rade svakodnevno i po kiši i budite sigurni da će ovi objekti biti završeni na vreme.

Podvožnjak u Kosovskoj biće završen do kraja januaraMinistar Vesić se zahvalio kineskim izvođačima radova i zbog toga što, kako je napomenuo, vode računa o stambenim objektima koji se nalaze tik uz podvožnjak u Kosovskoj ulici.

- Kinezi zaista vode računa o ljudima koji žive pored ovog podvožnjaka. Pored kuća su uradili šipove, svakodnevno mere da li je došlo do nekakvih pomeranja - dodao je Vesić.

Lokacija u Kosovskoj ulici na kojoj se gradi podvožnjak, bila je jedno od najkritičnijih mesta na ukrštanju sa prugom, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić i dodao da će, po završetku radova, ti problemi biti rešeni.

Podvožnjak u Kosovskoj biće završen do kraja januaraZahvaljujem se građanima Kosovske na strpljenju i razumevanju. Mi se trudimo da građanima rešavamo sve probleme koji nastaju tokom izvođenja radova i upravo i kroz samu Kosovsku ulicu u dužini od 462 metra, jedan krak je 300, drugi 160 metara, nasuli smo i uredili tucanikom kako bi oni imali lakšu prohodnost i prilaz svojim kućama, vrednost tih radova, to moram da naglasim nije mala, 30 miliona dinara u dve faze od po 15 miliona dinara- kazao je Bakić.

Podsećamo, izgradnja brze pruge od prestonice do našeg grada treba da bude završena do kraja sledeće godine, a vozovi će početi da saobraćaju na proleće 2025. godine.

Podvožnjak u Kosovskoj biće završen do kraja januara

- Kupili smo kineske kompozicije brzih vozova i putovanje od Beograda do Subotice će trajati sat i deset minuta. Ovo će omogućiti Subotičanima da brzo stignu u druge delove Srbije, a doprineće i razvoju turizma i lokalnih biznisa - izjavio je ministar Vesić - Još uvek nismo u potpunosti svesni značaja brze pruge, ali očekujem jedan veliki privredni i ekonomski razvoj grada - dodao je gradonačelnik Bakić.

Izvor: Subotica.com
Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici Ministar Vesić i gradonaćelnik Bakić u obilasku radova na pruzi u Kosovskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 45
Pregleda: 8185
Povezane teme

podvožnjak

pruga beograd budimpešta

brza pruga

goran vesić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.