Komentara: 3
Pregleda: 2553

Podsticaji za poljoprivrednike i stočare za ublažavanje posledica nastalih usled pandemije korona virusa

24.09.2020. u 19:18h
Izvor: Subotica.com
Podsticaji za poljoprivrednike i stočare za ublažavanje posledica nastalih usled pandemije korona virusa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmene i dopune Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini koje se odnose na IPARD podsticaje.

- Ovim izmenama, korisnicima tih sredstava, biće omogućeno da ostvare prava na isplatu u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u propisanom roku. Za tekuću i naredne dve godine, novac će biti upotrebljen za programe koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, kao što su podsticanje podizanja novih višegodišnjih proizvodnih zasada, unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, ali i investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva - objašnjavaju iz Vlade Srbije.

Podsticaji za poljoprivrednike i stočare za ublažavanje posledica nastalih usled pandemije korona virusaNa sednici je usvojena izmenjena i dopunjena Uredba o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije korona virusom. 

Dopunom Uredbe definisano je da  poljoprivrednom proizvođaču tovne junadi za svako prodato grlo u periodu od 5. septembra do 30. oktobra, sleduje subvencija u iznosu od 20.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2553
Povezane teme

subvencije

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivrednici

poljoprivreda

konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

poljoprivredni radovi

stočarstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.