Komentara: 10
Pregleda: 2727

Podsticaj države lokalnim samoupravama za čistiji vazduh

02.02.2021. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo više konkursa za podršku lokalnim samoupravama za projekte koji imaju za cilj smanjenje zagađenja vazduha. Država će u okviru ovog programa finansirati aktivnosti i u ukupnom iznosu do 400 miliona dinara.
Podsticaj države lokalnim samoupravama za čistiji vazduh

Borba za čist vazduh je jedna od najvažnijih u našem ministarstvu - rekla je ministarka Irena Vujović i istakla odlučnost  da se podstaknu lokalne samouprave da što hitnije reaguju i rešavaju ovaj problem.

- Delujemo istovremeno na više frontova. Jednim konkursom opredelili smo 200 miliona za obnovu starih kotlarnica, čime ćemo smanjiti zagađenje vazduha, za drugi konkurs obezbedili smo 100 miliona za projekte sufinansiranja smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora, a za treći konkurs u iznosu od 100 miliona dinara za pošumljavanje, kako bismo poboljšali kvalitet vazduha širom Srbije – precizirala je ministarka Vujović.

Subotica već duži niz godina muku muči sa kvalitetom vazduha, pogotovo u zimskim mesecima, kada je izraženije loženje, a u čemu u nezanemarljivoj meri učestvuju goriva koja značajno onečišćavaju životnu okolinu, što građani direktno osete kroz neprijatne mirise koji ne samo da otežavaju dizanje, nego sa sobom nose opasne čestice koje vrlo negativno utiču na disajne organe, ali i na razvoj alergija i drugih osetljivih reakcija, pogotovo kod asmatičara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2727

Povezana vest

Povezane teme

ekologija

zagađenje

zagađenje vazduha

zagađenost vazduha

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.