Komentara: 2
Pregleda: 1524

Podrška mladim studentima

12.04.2018. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Uoči Vaskrsa, Zavičajna zajednica “Republika Srpska” je u okviru humanitarne akcije poklonila laptop računar braći Nemanji i Milanu Predojeviću. Istovremeno, članovi ZZRS su organizovali akciju oko prikupljanja pomoći za odlazak četiri studenta na Građevinijadu u Bugarsku.
Podrška mladim studentima

Ovo je četvrta godina kako članovi Zavičajne zajednice “Republika Srpska” u Subotici organizuju humanitarne akcije i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Zavičajnu zajednicu „Republika Srpska“ osnovali smo sa ciljem očuvanja tradicije, običaja i zaštite prava i interesa Srba iz Republike Srpske i FBiH, koji žive i rade u Subotici, a u našem Statutu posebno je naglašena aktivnost u oblasti humanitarnog rada, gde svake godine pokrećemo humanitarne akcije pomoći onima kojima je to najpotrebnije u datom trenutku. Ove godine smo odlučili da pomognemo povodom Vaskrsa, naše mlade članove, studente koji su veoma aktivni u našoj Zavičajnoj zajednici. - rekao je Milorad Ćopić, predsednik ZZRS u Subotici

Upravni odbor Zavičajne zajednice “Republika Srpska” u Subotici je doneo odluku da u humanitarnoj akciji prikupi sredstva za kupovinu lap-top računara i time pomogne i nagradi braću Nemanju i Milana Predojevića, uspešne studente i članove ZZRS.

- Njihov otac je bio vojnik VRS i ratni je vojni invalid. Iako su braća Predojević vrlo rano ostali bez majke, postali su momci za primer u svakom pogledu. Tako da je ovaj mali vid pažnje sigurno otišao u prave ruke. - istakao je Ćopić

Predojević Milan je student  četvrte godine Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, smer drumski i gradski saobraćaj i transport, dok je njegov mlađi brat, Nemanja student prve godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, smer Sociologija.

Bio sam prijatno iznenađen kada su mi javili da će meni i mom bratu ZZRS pomoći i kupiti lap-top računar. Mnogo nam znači kompjuter, posebno za potrebe na fakultetu. Do sada smo pozajmljivali lap-top računare kako bi mogli da napravimo neku prezentaciju. Sada imamo svoj kompjuter i mnogo smo zahvalni ZZRS na ovako lepom gestu. – rekao je Milan Predojević.

Istovremeno, članovi ZZRS su organizovali akciju oko prikupljanja pomoći za odlazak studenata, članova Zavičajne zajednice Republika Srpska, sa Građevinskog fakulteta u Subotici, na građevinirijadu u Bugarsku. Prikupljena su sredstva za četiri studenta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1524
Povezane teme

milorad ćopić

zavičajna zajednica republika srpska subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.