Komentara: 23
Pregleda: 3714

Podrška grada omladinskim organizacijama

24.12.2012. u 15:32h
Izvor: SuMedija
U Plavoj sali Gradske kuće sedam predstavnika nevladinih organizacija koji se bave mladima je danas potpisalo ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti omladinskog sektora.
Podrška grada omladinskim organizacijama

- Na raspisani javni poziv prispelo je 19 prijava, a nakon razmatranja prispelih ponuda komisija za dodelu sredstava u oblasti omladinskog sektora predložila je da se sredstva dodele za finansiranje odnosno sufinansiranje 11 projekata za sedam podonosilaca prijava. Sredstva su odobrena nevladinim organizacija: „Spot”, „Autentik Vojvodina”, „Savez mađarskih učenika Vojvodine”, „Ćao” centar za apatičnu omladinu, „Omladinski građanski parlament”, „Lokalni aktivisti Vojvodine” i „Polisfest”.

Za omladinske projekte je rebalansom budžeta za 2012. godinu namenjeno milion dinara - rekao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam.

Na ovaj način je lokalna samouprava pokazala da pruža priliku i da brine o mladima u Subotici, ali i da otvara vrata za njihovo aktivno učešće u omladinskim akcijama.

- Za sledeću godinu su iz budžeta grada izdvojena sredstva za podršku aktivnosti omladinskih organizacija, kao i za otvaranje kancelarije za mlade. Trudićemo se da svu svoju energiju usmerimo na to da se organizacije koje se bave mladima, ali i mladi u našem gradu osećaju sigurno i da znaju da lokalna samouprava postoji i zbog njih - navela je Josipa Ivanković, savetnik gradonačelnika zadužena za međunarodnu saradnju i nevladin sektor.

Kancelarija za mlade sledeće godine

- U planu budžeta grada Subotice za 2013. godinu je predviđeno da se izdvoji tri miliona dinara za omladinske projekte i oko dva miliona dinara za funkcionisanje kancelarije za mlade koja treba sledeće godine da počne sa radom. Takođe bih dodao da će skupština usvojiti Lokalni akcioni plan za mlade, na osnovu čega će biti određen i rad Kancelarije za mlade - rekao je Ostrogonac.

Izvor: SuMedija
Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata Potpisivanje ugovora o (su)finansiranju omladinskih projekata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 3714
Povezane teme

kancelarija za mlade

josipa ivanković

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.