Komentara: 0
Pregleda: 4912

Podmlađeni tim ŽFK "Spartak" brani duplu krunu

23.03.2017. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
Podmlađeni tim ŽFK "Spartak" brani duplu krunu

Nakon jedne od najdužih pauza između dve polusezone i dugih priprema koje su ekipe imale, sve je spremno da se lopta zakotrlja na fudbalskim terenima i da počne nastavak prvenstva Super lige Srbije u ženskom fudbalu.

POMOĆ LOKALNE SAMOUPRAVE - Poteškoće oko  funkcionisanju kluba su rešene uz pomoć čelnika Grada Subotice  i Spartak je spremno krenuo ka novim uspesima. - Izuzetnu zahvalnost dugujemo trenutnom rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom koje nam je mnogo pomoglo da počnemo ovu sezonu. Bilo je dovedeno u pitanje  funkcionisanje kluba i kolektiva sa sjajnim rezultatima, koji predstavlja Srbiju u Evropi. Čelni ljudi grada Subotice su nam na određen način pomogli da spremno uđemo u takmičarske obaveze. Naše je da sve to opravdamo dobrim rezultatima i da se na leto svi radujemo novim uspesima – ističe sportski direktor Spartaka.

Iako su neki od klubova proteklog vikenda odigrali mečeve osmine finala Kupa, u subotu 25.marta nastavlja se trka za šampionsku titulu ili bi tako trebalo da bude.

- Pauza se generalno odužila jer je „kalendar” bio loše usklađen što je dodatno i otežalo pripreme. Mi smo prvu fazu odradili u Subotici, potom drugi deo na Zlatiboru. Sve je proteklo u najboljem redu i izuzetno smo zadovoljni odrađenim pripremama s obzirom da smo napravili potpunu reformu tima i podmladili ga. Pred nama je nastavak prvenstva čiji je početak u jednom trenutku bilo pod znakom pitanja zbog određenih poteškoća u ženskom fudbalu. Tu mislim na neke klubove koji su ušli u određene probleme same administracije i logistike. Bilo je pod znakom pitanje da li ćemo i odigrati naredni meč, ni danas se tačno ne zna, ali nije na nama da o tome razmišljamo, tu su nadležni organi da rešavaju takve stvari. Naše je da pripremimo ekipu i gazimo ka cilju – kaže Bojan Arsić sportski direktor Spartaka.

BROJ STRANACA U KLUBU - Pre nekoliko dana FSS doneo je odluku o broju stranaca u Super ligi Srbije kako u muškom tako i u ženskom fudbalu. Spartak je u prvom delu prvenstva bio na udaru zbog velikog broja stranih igračica, ali su tada propozicije bile sasvim drugačije u odnosu na muški fudbal.

- Bilo je mnogo oprečnih mišljenja. Lavina je pokrenuta protiv Spartaka i mnogi su tražili bilo kakvu grešku kako bi nas srušili. Propozicije za takmičarsku sezonu 2016/2017 koje su usvojene od strane Izvršnog odbora FSS nisu definisane ograničenjem broja stranaca i bilo koji klub je mogao da ima čak i 15 stranih igračica registrovanih. Nas je u datom momentu napustilo sedam igračica i bili smo prinuđeni da u kratkom periodu sastavimo tim za Evropu jer nismo žaleli da brukamo klub, naš grad i da na Evro sceni služimo kao ekipa za gol razliku. Ove godine FSS je napravio iskorak i definisao propozicije za narednu sezonu gde će maksimum četiri strane igračice moći da se registruju. Mi to podržavamo kao i sva ostala pravila – jasan je Bojan Arsić.

U odnosu na jesenji deo šampionska ekipa je pretrpela kadrovske promene. Tim je napustilo nekoliko igračica, ali se uprava angažovala dovela  pojačanja i pružila šansu devojčicama iz podmlatka.

- Velikom broju igračica smo se zahvalili na saradnji, pre svega strankinjama i pružili šansu mladim i talentovanim devojčicama iz naše škole fubala. Napravili smo iskorak i prvom timu priključili tri igračice iz podmlatka, polako da ih spremamo za ono što dolazi. Očekujemo da će i na leto biti igračkih promena, s obzirom da je za naše igrače zainteresovano mnogo klubova iz inostranstva. Nemamo, niti možemo da ih zadržimo – objašnjava Bojan Arsić i dodaje: - Uspeli smo da vratimo Mariju Ilić koja je dobro poznata ljubiteljima fudbala, kao i Mariju Radojičić. Doveli smo Brazilku Marselu Našimento koja je iskusan igrač. Nemamo veliki igrački fond, ali smo zadovoljni kako smo uspeli da skockamo ekipu. Samo tri strane igračice ćemo imati u timu. Makedonku, Brazilku i očekujemo da se Mekuko priključi ekipi ovih dana. Sada sa podmlađenim sastavom krećemo u odbranu duple krune i verujem da ćemo uspeti u tome.

Spartak je na najlepši način utakmicom osmine finala Kupa u Sivcu napravio uvertiru pred nastavak prvenstva kada mu na megdan dolazi ekipa Mašinca. Šampionke su savladale Polet sa ubedljivih 9:0.

- Prvi put u poslednjih pet godina desilo nam se da smo daleko od željene forme i da u nastavak prvenstva ulazimo sa malim fondom odigranih kontrolnih utakmica. Tokom pripremnog perioda bilo je mnogo reprezentativnih okupljanja i gotovo ceo tok priprema nismo imali ekipu na okupu te smo zbog toga odigrali samo dva prijateljska meča. Kroz utakmice koje nam dolaze pokušaćemo da podignemo kvalitet i nivo igre. Devojke su odlično radile i sada sve to treba izbalansirati i uklopiti da na terenu funkcionišemo besprekorno. Verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu  biti sve bolji i da ćemo na kraju ostvariti zacrtano. Imperativ je da u plej of uđemo sa dobrom gol razlikom, a u naredna dva meča koja, sticajem okolnosti igramo sa Mašincem probamo da ostvarimo pobedu i napravimo dobar kredit – kaže Boris Arsić šef stručnog štaba Spartaka uoči poslednje utakmicu regularnog dela prvenstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4912
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

bojan arsić

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.