Komentara: 0
Pregleda: 2220

Podela posla

02.02.2009. u 15:22h
<p>Ove nedelje 16 subotičkih lekara specijalista dobiće odobrenje Ministarstva zdravlja za podelu radnog vremena. Petnaest lekara će obavljati 80 posto posla u državnom sektoru, a 20 u privatnom.</p>
Podela posla

Samo 1 lekar specijalista žatražio je dozvolu da 50 posto radi u opštoj bolnici, a 50 odsto u privatnom sektoru.

Večernje klinike bi trebalo da počnu sa radom kada se završi rekonstrukcija poliklinickog dela za čije opremanje nedostaje 30 miliona dinara, kao i analize učinka lekara u okviru redovnog radnog vremena. Ova priča je kompleksnija te zahteva da se jasno definiše dopunski rad i procedure koje bi se radile. U subotičkoj bolnici inicirano je i formiranje onkoloških komisija.

To podrazumeva da će lekari iz Sremske kamenice dolaziti u Suboticu kako pacijenti ne bi putovali. Prema rečima direktora bolnice najduža lista čekanje je za mamograf, pa se već sada zakazuju pregledi za jun. Bićanin je rekao da je u prošloj godini urađeno 11 i po hiljada operacija, što našu bolnicu svrstava u red onih sa najvećim operativnim programom. Takođe u prošloj godini, hospitalizovano je 23 i po hiljade pacijenata koji su u proseku na lečenju proveli 6.5 dana.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2220
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.